Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tájékozódjon, mielőtt útnak indul a Mátrába

2023. 01. 19. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 01. 23. 17:13

Újabb havazás várható a hétvégén a Mátrában, ami az elmúlt napok csapadékos időjárása után veszélyes helyzeteket teremthet, a fák ugyanis a hó súlyától az úttestre dőlhetnek. A balesetek megelőzése érdekében a hétvégére lezárták a Kékestetőre vezető útszakaszt.

Nem volt hiány csapadékból az elmúlt napokban, ami az alacsonyabban fekvő területeken eső formájában hullott, az a Mátra magasabban fekvő tájain, különösen Kékestetőn azonban havazásként jelentkezett, így hazánk legmagasabb hegycsúcsán vastag, több centiméteres hótakaró alakult ki.

Az előrejelzések szerint a következő napokban további havazás várható, ami az elmúlt napok csapadékával együtt balesetveszélyes helyzeteket teremthet, a hó súlyától ugyanis az átázott talajban álló útmenti fák az úttestre dőlhetnek, mint az megtörtént a hét elején is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a balesetek megelőzése érdekében az előttünk álló hétvégén lezárhatják a Kékestetőre vezető útszakaszt, ezért azoknak, akik a hétvégén Kékesre indulnának, indulás előtt érdemes lesz tájékozódniuk az aktuális helyzetről az Útinform oldalán.

FRISSÍTÉS:

A Magyar Közút a társszervekkel, hatóságokkal való egyeztetés alapján a kékestetői bekötőúton és az adótoronyhoz vezető mellékúton 2023. január 20-án, pénteken 19 órától egészen 2023. január 22., vasárnap 19 óráig teljes útzárat vezet be. Ezen alsóbbrendű utakat így kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok használhatják majd a következő időszakban. A helyszínen vannak az önkormányzat városrendészei is, akik segítik a társszervek munkáját.

A Magyar Közút arra kér mindenkit, hogy a teljes lezárás ideje alatt mindenképpen kerüljék el ezeket az útszakaszokat, és semmiképpen se tervezzenek utazást az érintett utak igénybevételével. A közútkezelő arra is felhívja a figyelmet, hogy a Mátra más útjain is előfordulhatnak ágleszakadások, fakidőlések az időjárási helyzet miatt, így valamennyi útszakaszon érdemes az autósoknak fokozott óvatossággal, körültekintéssel vezetniük.

Borítókép: Fa dőlt a Kékestetőre vezető útra 2023. január 16-án. Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont.

Kiemelt tartalmak