ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Színes programokkal ünnepli Gyöngyös augusztus 20-át!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 16. Hírek

A pandémiás helyzetre való tekintettel az év elején a tavalyihoz hasonlóan idén is elmaradtak a városi kitüntetés-átadások. Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep méltó alkalom arra, hogy az önkormányzat jutalmát megkapják az arra érdemesek.
A képviselő-testület korábban döntött a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért; az Év Utánpótlás Leány, Női, Fú, Férfi Sportolója, az Év Utánpótlás Csapata, az Év Sportszakembere; a Gyöngyös Város Kultúrájáért; a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért, Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért; a Pro Civitate díj és a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa címek adományozásáról.
Az államalapítás ünnepe tiszteletére augusztus 20-án szentmisét celebrál Balog Gyula plébános a Szent Bertalan-templomban. A szentmisét a hagyományokhoz híven kenyérszentelés követi a Fő téren felállított nagyszínpadon, ahol beszédet mond Dudás Róbert országgyűlési képviselő.
Ezt követően a Mátra Művelődési Központban 11 órától ünnepélyes keretek között átadják a városi kitüntetéseket, ahol ünnepi köszöntőt mond Hiesz György polgármester.

A délután folyamán operett előadás, gyermekműsorok várják az érdeklődőket, este pedig fellép Dér Heni. Augusztus 20-án emellett kezdetét veszi a GYÖNGYike Folklórfesztivál is.

Kiemelt tartalmak