ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Fokozott járványügyi intézkedés a város szociális intézményeiben

2021. 10. 28. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 11. 16. 12:21

Példaértékű legalább 80%-os az átoltottság a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ intézményeiben, az Idősek Bentlakásos Otthonában pedig 100% ez az arány a két oltás tekintetében, de a 3. oltás felvétele is folyamatos augusztus óta. Ennek köszönhetően pedig biztosított a biztonságos és folyamatos szociális ellátás Gyöngyösön.

Ennek ellenére a gondozottak és dolgozók védelme érdelében, miután a felsőlégúti betegségek is megjelentek a koronavírus mellett, szigorításokat vezetnek be valamennyi intézményben, ezek mértéke azonban eltérő.

Valamennyi intézményben a dolgozóknak és a nappali intézményekben ellátottaknak is belépési nyilatkozatot kell kitölteniük egészségügyi állapotukról. Beltéren eddig is kötelező volt a maszkviselés, most ezt kiterjesztik a nyílt térre is. A távolságtartásra a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd az intézményekben és a foglalkozásokon, a levegő folyamatos tisztításáról pedig különböző eszközökkel gondoskodnak. Fontos változás, hogy a térítési díjakat november 2-tól csak utalással teljesíthetik az ellátottak és a hozzátartozók.

Az Idősek Bentlakásos Otthonában látogatási és intézményelhagyási tilalom lép életbe szintén november 2-tól. A hajléktalan ellátásban, illetve a családok átmeneti otthonában csak intézményen kívül fogadhatnak látogatót a családok. Az ügyfélfogadás és a foglalkozások nem maradnak el, de ott is szigorú egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be.

Az Idősek Bentlakásos Otthonában érvényben lévő részletes szabályok megtalálhatók a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ honlapján.

Borítókép: KHSZK

Kiemelt tartalmak