Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Fejlesztésekről és támogatásokról döntöttek a képviselők

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 28. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 11. 11. 10:23

Folytatódik a rotavírus elleni védőoltási program Gyöngyösön, de új urnafalak is épülnek, illetve támogatást kap több sportegyesület. De a képviselők mai ülésükön döntöttek arról is, hogy idén ki kapja “Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetést

A biztonságos működés érdekében megemelt támogatást kap az Új Nap Egyesület

Plusz támogatást kap a gyöngyösi gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület, a képviselők döntése értelmében az egyesület kérésének megfelelően az Új Nap Egyesülettel megkötött és 2022. március 31-igterjedő szolgáltatási szerződésben szereplő szolgáltatási díja 2021. november 1-től 1.000.000+ Áfa /hó összeg lesz. Ez az idei évben 324.000 Forint többlet kiadás jelent, melyet a város költségvetésének általános tartalékának terhére biztosítanak. A 2022-ben jelentkező kiadásokat pedig a jövő évi költségvetésben tervezi meg a képviselő- testület.

Részletfizetési lehetőséggel támogatják az Új Nap Egyesületet

Az Új Nap Egyesület 2019-ben program támogatásra hatmillió forint visszatérítendő támogatást kapott a Gyöngyösi Önkormányzattól, melyből közel 1,3 millió forintot nem fizetett meg. Az egyesület azzal a kéréssel fordult a helyhatósághoz, hogy tartozását engedje el, azonban a képviselők úgy döntöttek, hogy tartva a következetesség elvét tartva ugyan nem engedi el az Új Nap Egyesület tartozását, de a fizetés megkönnyítése érdekében öt hónapos részletfizetést biztosít, így tartozását legkésőbb 2022. március végéig kell megfizetnie.

Törlesztenie kell a fizetési moratórium során felhalmozott tartozást a Gyöngyösi Városi Televíziónak

Elutasította a képviselő-testület a Gyöngyösi TV bérleti díj elengedésére vonatkozó kérelmét. Az önkormányzat a pandémiás helyzetre való tekintettek2020. március 1. és 2020. június 30. közötti, valamint 2020. november 1. és december 31. közötti időszakra biztosította, összesen 6 hónapra a Kft. részére a fizetési moratóriumot. A fél éves időtartam alatt valamivel több, mint négymillió tartozást halmozott fel a cég. Miután a Tv működését az önkormányzati támogatáson túl a mozi bevételéből finanszírozza, és a filmszínházak ismét kezdenek bevételt termelni, így a grémium úgy döntött, hogy nem engedi el a kft. tartozását.

A KHSZK munkatársa kapja idén a „Gyöngyös Város Szociális Ügyéért” kitüntetést.

A szeptember 30-i felterjesztési határidőig két javaslat érkezett be a kitüntetésre, melyről mai ülésükön döntöttek a képviselők. A grémium úgy határozott, hogy az oklevéllel, emlékéremmel és pénzjutalommal járó kitüntetést az idei évben Nádudvari István, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Hajléktalanok Gondozóháza, szociális munkása kapja. A kitüntetés átadására minden évben a Szociális Munka Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepségen kerül sor, ami várhatóan az idei évben a járványhelyzetre való tekintettel elmarad, így a kitüntetés átadására későbbi időpontban kerül sor.

Folytatódik a rotavírus elleni védőoltási program

2022-ben is biztosítja térítésmentesen a 6-24 hetes csecsemők részére a rotavírus elleni védőoltást a képviselő testület. Erre közel 9,5 millió forintot szán az önkormányzat. A program 2016 óta működik Gyöngyösön, a tapasztalatok szerint évente több száz szülő él a lehetőséggel a városban.

Újabb urnafal épül a Felsővárosi Temetőben

Határoztak arról is, hogy folytatódik az urnafalak építésére vonatkozó fejlesztés a városban, amely még 2019-ben indult. Az elmúlt két évben összesen 80 db urnahely épült, most pedig a tervek szerint ez további 40 db hellyel bővül. A 3. ütemben a Felsővárosi Temetőben megvalósuló fejlesztés bruttó 5.900.000 Ft-ból valósul meg, melyben az urnafal mellett, létesül egy kegyeleti asztal, megépül az alaptest, díszburkolatos járda, megtörténik a növényzet telepítése, tereprendezés és padok kihelyezése.

Támogatást kapnak a sportegyesületek

Közel kilencmillió forint támogatást kap hat sportegyesület. A támogatás összegének egy részét, 3.896.225 Ft-ot a 2021. évi költségvetési rendeletben erre a célra jóváhagyott keretből, további 5.059.626Ft-ot pedig az általános tartalék terhére biztosítja az önkormányzat.

A döntés révén a Gyöngyösi Kézilabda Klub 4.484.400 Ft, a Gyöngysport Kft 1.106.950 Ft, a Gyöngyösi Atlétikai Klub 1.479.800 Ft, a Gyöngyösi Alligátorok Club 1.002.700 Ft, a Gyöngyösi Energia SC 190.500 Ft míg a Gyöngyösi Röplabda SE 691.501 Ft támogatásban részesül.

Támogatásokról is döntöttek

Több képviselő kerete terhére támogatásokat ítélt meg a képviselő-testület. Így Faragó Tamás kezdeményezésére hatvanezer forinttal támogatja a „Felsővárosi Alapítványt”, Ferenczy Tamás javaslatára ötvenezer forinttal támogatja a „Gyöngyösi Magiszter Alapítványt”, míg Szén Gabriella javaslatára 250. 000 Ft-tal támogatja a „6-os Iskola Gyermekeiért Alapítványt”, melyből kialakítják a nemrégiben létrehozott új tornaszoba modern mászófalát, illetve tornaeszközöket vásárolnak.

Szélesebb körű támogatásra lesznek jogosultak a mátrafüredi lakosok

Döntött a képviselő-testület arról, hogy a jelenleg a mátrafüredi üdülőövezetbe sorolt hétvégi házas, valamint üdülőházas üdülőterületeket – Árnyas, Hegyalja, Üdülősor, Kozmáry és Kilátó utcák- lakóövezetté nyilvánítják, így az ott élők a jövőben valamennyi lakóházra vonatkozó állami támogatásban részt tudnak venni.

Új tagokat választottak a felügyelő bizottságba

Tóth Szabolcs tragikus halálát követően, és Pappné Pataki Renáta költözése révén, határozatképtelenné vált a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági, így új tagok megválasztására volt szükség. A bizottság tagjává választották Túry Klárát, dr. Szén Gabriellát és Juhász Editet. Emellett a képviselő testület a Városgondozási Zrt felügyelő bizottságának egy tagját visszahívta, az ő helyére Tóth Norbert került.

Kiválasztották a nyertes pályázót

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a képviselő-testület „GYÖNGYÖS” turisztikai felirat kivitelezőjét. A felhívásra három ajánlat érkezett be, melyből egy érvénytelen volt. A két érvényes ajánlat közül a legkedvezőbb ajánlatot adó céget választották ki nyertesnek, aki bruttó 3.160.287 Ft-ból valósítja meg a város legújabb attrakcióját.

Kiemelt tartalmak