Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Felújítás miatt bezár az MMK – több programot új helyszínen rendeznek meg

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 28. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 11. 10. 17:07

Jövő tavasszal már egy jelentősen megújult Mátra Művelődési Központ (MMK) várja majd a gyöngyösi közönséget. A november 8-tól zárva tartó kultúra házában olyan infrastrukturális és eszközfejlesztések történnek, melyek mindenképpen a közönség kényelmét szolgálják.

A több hónapon át tartó felújítás miatt november 8-tól nem szerveznek rendezvényeket a Mátra Művelődési Központban. A novemberre és a decemberre tervezett programok közül a Márton-napot a művelődési ház előtt, a Natura Napot a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban, a hagyományos adventi nagykoncertet pedig a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezik meg. Az Újévi hangversenyt a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola sportcsarnokába tervezik.

A Mátra Művelődési Központban a gyöngyösi önkormányzat által elnyert pályázati támogatásból egyebek között felújítják az elektromos hálózatot, emellett a mai kor elvárásainak megfelelő tűz- és érintésvédelmi fejlesztések is megtörténnek. A korszerűsítést követően hatékonyabban tudja majd kiszolgálni a helyi közösség igényeit.

Nagy Andrea, a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az iskolákat időben értesítették a változásról, ezért néhány oktatási intézmény a szokottnál előbb, vagy más helyszínen rendezi meg a végzősök szalagavatóját.
– Az adventi és a karácsonyi programsorozat pedig főként szabadtéren zajlik, ezért azokat a felújítás miatti bezárás nem érinti – tette hozzá az igazgató, aki a korszerűsítéssel kapcsolatban ízelítőül elmondta: az MMK-ban felújítanak három csoportszobát, szélesebbre cserélik a színházterem bejárati ajtaját, áthelyezik az információs pultot a bejárathoz, valamint akadálymentesített mosdót építenek. Az aulában a térelválasztást egy többrétegű, lángmentes, hanggátló függönnyel oldják meg, a jelenlegi világítást pedig az álmennyezet mögé rejtett korszerű LED-égők váltják majd az aulában.

Az Európai Unió által támogatott kulturális fejlesztés és az MMK-ban nemrég megvalósult energetikai korszerűsítés együttesen teszi lehetővé az intézmény teljes körű modernizálását.

Kiemelt tartalmak