ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Fokozott jelenlét a temetők környékén

2021. 10. 28. Hírek

A fokozott rendőri jelenlét mellett, október 29-e és november elseje között a városrendészet a polgárőrséggel közösen kiemelten ellenőrizni fogja a városi temetőket. Ferenczy Dániel a Városrendészet igazgatója elmondta, az egyenruhás jelenlét reggeltől- estig szinte állandó lesz a sírkertek környékén. Az egyenruhások elsősorban bűnmegelőző jelleggel fognak járőrözni, viszont amennyiben szabályszegést tapasztalnak azonnal intézkednek. A hatékonyabb munka érdekében pedig folyamatosan tartják majd a kapcsolatot a rendőrséggel, valamint a temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. illetékes kollégájával

A rendőrség minden évben felhívja a figyelmet, hogy sajnos a bűnelkövetők az emlékezés pillanataiban sem tétlenkednek, így a következő napokban nem árt a fokozott óvatosság.

A hatóság azt javasolja, hogy ha elhagyja otthonát körültekintően zárja be az ablakokat, ajtókat, kertes házak esetén a kerti kaput is, ezzel megakadályozva, hogy az utcáról illetéktelenek könnyű szerrel be tudjanak jutni az udvarra.

A temetők környékén ebben az időszakban megnövekedett gyalogos- és gépjárműforgalomra, a tömegközlekedési eszközökön pedig zsúfoltságra lehet számítani. Fokozottan figyeljen értékeire, azokat tartsa táskája, kabátja belső zsebében!

Amennyiben nem feltétlenül szükséges, a temetőbe látogatás alkalmával ne vigyen magával nagyobb összegű készpénzt, jelentős értéket! Soha ne tartsa iratait és lakáskulcsát egy helyen, PIN kódját pedig a bankkártyája mellett!

Ha kerékpárral vagy gépjárművel érkezik, járművét gondosan zárja le, illetve be, és győződjön meg arról, hogy autója utasterében nem hagyott értéket látható helyen!

A temetőben a táskáját és egyéb értékeit egyetlen pillanatra se hagyja őrizetlenül!

Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, és az olykor zsúfolt utakon a megszokottnál lassabb haladás miatt a járművezetők könnyebben elveszíthetik türelmüket. Minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjen

Viseljen fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt, ha gyalogosan vagy kerékpárral közlekedik: legyen látható valamennyi közlekedő számára. 

Temetők környékén előfordulhat, hogy nincs a gyalogosok számára járda, legyenek fokozott figyelemmel az úttest mellett haladó, a buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra!

Forrás: Police.hu

Kiemelt tartalmak