ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Szibériai hideg lesz, vigyázzunk jobban egymásra!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 09. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 16. 21:35

A hét második felében megérkezik az igazi tél. Az előrejelzések szerint csütörtöktől a havas, derült tájakon éjszakánként -15 fok alá is hűlhet a levegő. A fagy várhatóan napközben is kitarthat, -5 fok alatt maradhat. A tragédiák megelőzése érdekében fordítsunk nagyobb figyelmet egymásra!

A hét végére “bekeményít” a tél, és a sokéves átlaghoz képest 10 fokkal hidegebb levegő érkezik. Éjszakánként akár -15 fokig süllyedhet a hőmérséklet. A fagy nappal is kitart.

Ilyen dermesztő időben legyünk felelősebbek embertársainkért és háziállatainkért. Vigyázzunk jobban egymásra!

Figyeljünk a szomszédokra!

A katasztrófák elkerülése érdekében fordítsanak nagyobb figyelmet a fűtetlen lakásokban élő, főként idős emberekre, a mozgási problémákkal küzdő személyekre, illetve a fedél nélkül élő hajléktalanokra!

Sokszor a füstölgő kémény is elég ahhoz, hogy megnyugodjunk: nem fenyegeti kihűlés a szomszédunkat. A köztudatban a fagyhalált gyakran a hajléktalan emberek problémájaként említik, de az esetek többségében a tragédia nem közterületen vagy a szabadban, hanem a fűtetlen otthonokban következik be.

Ne maradjon senki az utcán

Az utcán ne menjenek el szó nélkül a hajléktalanok mellett, kérjék meg őket, hogy saját érdekükben menjenek be a gyöngyösi Menház úti fűtött szállóra.

Ha segítségre szoruló embert látnak az utcán, hívják a gyöngyösi Hajléktalanok Gondozóházát (tel.: 37/780-292; 37/780-289; +36 70 340 6909), a Családsegítő Szolgálatot (tel: 37/507-016) vagy kérjenek segítséget a 112-es segélyhívószámon!

Az utcákon, közterületeken a hideg és a várható havazás miatt mások is segítségre szorulhatnak, kérjük figyeljünk egymásra!

Tegyenek bejelentést akkor is, ha távolabb élő hozzátartozójukkal, ismerősükkel váratlanul, minden különösebb indok nélkül megszakad a kapcsolatuk, életjelet semmilyen formában nem adnak magukról, amikor ismerten otthon tartózkodó szomszédjuknál nem észlelnek fűtésre utaló jelet vagy életvitelszerű mozgást!

Kiemelt tartalmak