ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Reggel óta sózzák az utakat és a járdákat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 09. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 16. 14:13

Már a reggeli havazás előtt elkezdődött a forgalmasabb, önkormányzati tulajdonban lévő gyöngyösi és mátrafüredi utak, valamint a járdák síkosságmentesítése.

Az óvintézkedés ellenére tanácsos óvatosan közlekedni, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a havazás után a csapadék átválthat ónos esőre.

Az OMSZ kora reggeli riasztását követően a balesetveszély csökkentése érdekében elsőként a körforgalmi csomópontokat és a dombi városrészre vezető meredek útszakaszokat mentesítették a hótól és a jégtől kedden délelőtt – mondta Boros Vince városgazda hozzátéve: a mentesítést mindig a meteorológiai riasztási fokozatnak megfelelően rendeli el a kijelölt útszakaszokon.

Az utak sózása Mátrafüred kiemelt útjain folytatódott, és már kedden délelőtt síkosságmentesítették a gyöngyösi és a mátrafüredi járdákat is.

Mint ismert, vannak a városban olyan főbb útszakaszok, melyek nem önkormányzati, hanem állami tulajdonban vannak. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út. Ezek tisztításáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek kell gondoskodnia.

Kiemelt tartalmak