Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Számít az itt élők véleménye

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 07. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 19:08

Több millió forint felhasználására tehetnek javaslatot a gyöngyösi polgárok.

A koronavírus-járvány és a kormányzati elvonások miatt elszenvedett bevételkiesés Gyöngyös város életében is komoly gondokat okoz. Így a források beosztásánál, akárcsak egy háztartás esetében, komoly, átgondolt döntésekre van szükség. Ugyanakkor az önkormányzat a nehéz gazdasági helyzetben is azt az álláspontot képviseli, hogy a meghozott döntéseknek az itt élő lakosság legnagyobb megelégedését kell, hogy szolgálják.

Éppen ezért az idei évben, a képviselő-testület úgy döntött, hogy hatmillió forintos keretösszeggel létrehoz egy olyan költségvetési sort, melynek felhasználására a gyöngyösi polgárok tehetnek javaslatot. A képviselő-testület arra szeretné ösztönözni a lakosságot, hogy éljenek a demokrácia adta jogaikkal, szóljanak bele, hogy adóforintjaikat milyen fejlesztésekre, milyen beruházásokra költse az önkormányzat.

A részvételi költségvetés szűkebb értelemben vett célja, azaz a lakosság által támogatandó projektek finanszírozása már önmagában is a város előnyére válhat, és abban bízunk, hogy a folyamat révén minél több gyöngyösi lakos kapcsolódik be a közéletbe és ezáltal erősíti magát a demokráciát.

A részvételi költségvetés megvalósítási módja jelenleg kidolgozás alatt van, a részletekről ezért később tájékoztatjuk a lakosságot.

Kiemelt tartalmak