Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Sári István nyerte az időközi választást

2022. 06. 26. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 06. 30. 13:45

Sári István Imre, az MSZP-DK-JOBBIK-LMP-Momentum közös jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást Gyöngyös 3. számú választókerületében. A választást a körzet korábbi képviselője, Tóth Szabolcs tavaly augusztusi halála miatt kellett kiírni.

A június 26-ára kiírt időközi választáson a 2536 választásra jogosult állampolgár 14 százaléka adta le a szavazatát, összesen 361-en jelentek meg a három szavazókör valamelyikében.

A választást Sári István Imre, az MSZP-DK-JOBBIK-LMP-Momentum közös jelöltje nyerte, aki 269 szavazatot kapott, míg a másik jelöltre, a függetlenként indult Dr. Béres Deák Attilára 90-en szavaztak.

A szavazás rendkívüli esemény nélkül zajlott, a választás napján semmilyen bejelentés nem érkezett a Helyi Választási Bizottsághoz – tájékoztatott Dr. Antal György, a bizottság elnöke.

Tóth Szabolcs 2021. augusztusában veszítette életét, a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény értelmében azonban a veszélyhelyzet hatálya alatt választást nem lehetett kitűzni, arra csak 2022. április 10-e után kerülhetett sor, a Helyi Választási Bizottság pedig június 26-át jelölte meg az időközi választás napjaként. A szavazókörök reggel hat és este hét óra között tartottak nyitva.

A 3-as választókerület a Kálvária-part nagy részét magába foglalja, a Harrer Ferenc utcától a Hold utcáig, a Csalogány utcától a Gólya utcáig terjed.

Kiemelt tartalmak