Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Rossz idő esetén változik az ünnepi programok helyszíne

2022. 08. 19. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 22. 10:12

Ünnepi szentmisével, kenyérszentelő ünnepséggel és színpadi produkciókkal készül Gyöngyös államalapításunk ünnepére. Rossz idő esetén a programokat a Szent Bertalan-templomban, illetve a Mátra Művelődési Központban tartják.

Reggel kilenc órakor ünnepi szentmisével kezdődnek az augusztus 20-ai programok Gyöngyösön, majd a hagyományos kenyérszentelő ünnepségre várnak mindenkit a Fő téri színpadhoz, ahol délután háromtól folytatódnak majd a programok.

Az időjárás-előrejelzés szerint a hétvégén hidegfront éri el térségünket, szombaton is számítani kell záporokra, zivatarokra, hevesebb viharok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. A várható időjárásra tekintettel a szervező Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. alternatív helyszínekkel is készül: rossz idő esetén a 10 órakor kezdődő kenyérszentelő ünnepséget a Szent Bertalan-templomban rendezik meg, a délutánra tervezett színpadi programokat pedig a Mátra Művelődési Központban tartják. Az esetleges helyszínváltozásról a Mátra Művelődési Központ közösségi oldalán és a város hivatalos felületein is tájékoztatni fogjuk az ünnepelni vágyókat.

A Hanisz Imre téren augusztus 20-án vidámpark várja a gyerekeket, amennyiben az időjárási körülmények a játékelemek üzemeltetését lehetővé teszik.

Augusztus 20-án a városban és a Mátrában is számos programot szerveznek, ezekről itt írtunk bővebben.

Kiemelt tartalmak