ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Elismerések a kórház dolgozóinak

2022. 08. 19. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 24. 14:05

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Weisz Pétert, a Bugát Pál Kórház főigazgatóját. A nemzeti ünnep alkalmából az egészségügyi intézmény két dolgozója is miniszteri elismerésben részesült.

Weisz Péter a Gyöngyösi TV stúdiójában. Fotó: www.gyongyostv.hu

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából életútja, szakmai munkássága, egyházközi tevékenysége elismeréseként Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta Weisz Péternek, a Bugát Pál Kórház főigazgatójának – számolt be róla az intézmény. Az elismerést Weisz Péter 2022. augusztus 19-én Budapesten, az államalapítás napja alkalmából, a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttesben rendezett központi ünnepségen vette át.

Augusztus 20. alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismerő oklevelet adományozott a kórház két dolgozójának, Pintérné Kuncsik Erikának és Csengeri Árpádnak, akik augusztus 18-án, a fővárosban tartott ünnepségen vették át az augusztus 20-a alkalmából odaítélt kitüntetést.

Pintérné Kuncsik Erika. Fotó: Bugát Pál Kórház

Pintérné Kuncsik Erika húsz éve stabil segítője a sebészeti osztály gyógyító és ápolói munkájának, az adminisztratív feladatok pontos, hibátlan ellátásával. Gyakran feledkezünk meg a háttérterületeken dolgozó kollégákról, pedig munkájuk a gyógyító munka zavartalan szervezésében nélkülözhetetlen. Műtéti területeken ez hatványozottan érvényes. Pintérné Kuncsik Erika munkájára kollégái mindig számíthatnak, de a betegek visszajelzéseiből is kiderül: empátiája, pontos és türelmes kommunikációja a műtét előtt milyen megnyugtatóan hat a páciensekre – fogalmaz a kórház közleménye.

Csengeri Árpád. Fotó: Bugát Pál Kórház

Csengeri Árpád ugyancsak két évtizede munkatársa a Bugát Pál Kórháznak. Végzettsége révén a műszaki osztály csapatát erősíti. Precíz szakértelmét, szorgalmát, a feladat megoldását preferáló hozzáállását a gyógyító terület is nagyra értékeli, hiszen a megjavítandó műszerek, eszközök keze alatt „meggyógyulnak”. Nyílt, őszinte természete, a közösségért mindig tenni akaró gondolkodása hosszú időn át az érdekképviselet vezetésére predesztinálta. A konfliktusokat felvállaló magatartása sohasem volt öncélú, mindenkor a kórház munkatársainak érdekében szólt. Értékrendje, szilárd moralitása a munkabéke megőrzését biztosította az intézményben – szól a közlemény.

Kiemelt tartalmak