Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Színes műsorok és rendezvények az augusztus 20-ai hétvégén

2022. 08. 19. Hírek | Színes

Jobbnál jobb programokkal vár bennünket Gyöngyös és a Mátra az augusztus 20-i hétvégén. A Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület ajánlója.

Péntekenként, így augusztus 19-én is ingyenes koncert a Művelődési Központ “kertjében”. Büfé, babzsákfotelek és jó hangulat.
https://www.facebook.com/events/438309681567823?ref=newsfeed

Ingyenes éjszakai városnéző sétán vehetünk részt péntek este, amikor a csillagok és az utcai lámpák fényében egészen más arcát mutatja a Gyöngyös.
https://www.facebook.com/matratour/

A Kisnánai Várban pénteken péntek délután Szent István-napi mise hallgatható, melyre szeretettel várnak mindenkit.
https://www.facebook.com/kisnanavar

Gyöngyösön Szent István Nap alkalmából a Fő téren egymást érik majd a programok. Lesz ünnepi szentmise, kenyérszentelő és többféle koncert is. Az egész napos rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a kedvére való eseményt, a gyerekeket pedig vidámpark várja a Hanisz Imre téren.
https://www.facebook.com/mmk3200/?ref=page_internal 

Ismeretterjesztő előadások és látványetetések várnak kicsiket és nagyokat a Gyöngyösi Állatkertben a hétvégén. A programokat ingyenes arcfestés (szombaton), zookvíz, tapizoo, az állatkert területén folyamatosan üzemelő légvár egészíti ki.
https://www.facebook.com/GyongyosiAllatkert

Sástón egy egészen más stílussal találkozhatunk. A Fekete Zaj Fesztivál a független zene, közösség és természet egymásra találásának ünnepe. A fesztivál augusztus 17-től 20-ig tart, a fellépők széles skálájával.
https://www.facebook.com/feketezaj/?ref=page_internal

Gyöngyöstarjánban Szüretkezdő Vigassággal várnak mindenkit. Többek között szüreti felvonulással, koncertekkel és utcabállal készülnek, mellé sok helyi finomsággal.
https://www.facebook.com/gyongyostarjan/?ref=page_internal

Markazon augusztus 20-a alkalmából szentmisén és emlékérem átadáson vehetünk részt, majd vezetett kiállítás látogatáson a Markazi Kincsek Házában.
https://www.facebook.com/markaz.hu/

Kékestetőt napközben mindig izgalmas meghódítani valamilyen sportos formában, de mi a helyzet, amikor baglyok és denevérek között suhanunk el az éjszaka leple alatt? A Bátrak Éjszakáján mi is átélhetjük ezt az élményt.
https://drive.google.com/file/d/1FpfezX8HDblOZ1rBj0sNYQqxFz76vTQ4/view

Mátraszentlászlón Szent István Napi Búcsún vehetünk részt. A szentmise és az új kenyér megszentelése után a Váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar zenéjét élvezhetjük.
https://www.facebook.com/felsomatra

Vasárnap is találunk magunknak programot a városban. Idegenvezető segítségével felkereshetjük Gyöngyös szobrait egy városnéző sétán, miközben érdekességeket hallgathatunk városunk történelméről.
https://www.facebook.com/matratour/

A Mátravasút az ünnepi hétvégén sűrített menetrenddel várja a kirándulókat:
https://www.facebook.com/matravasut

Kiemelt tartalmak