ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Rajzold le vagy mutasd be TE hogyan látod a tűzoltókat, a tűzmegelőzést!

2021. 10. 08. Hírek

Még egy hétig várják az óvodások és iskolások alkotásait, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által idén nyolcadik alkalommal meghirdetett alkotói pályázatra.

A művek beadási határideje október 15.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben olyan alkotásokat vár, amelyeken az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vagy kézműves alkotásokat várnak. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak (6-10, 11-14 és 15-18 éves korig)

Az alkotás lehet szabadkézi rajz vagy egyéb kézműves megoldás, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot készíthetnek.

Az alkotásokat postai úton (3300 Eger, Klapka György u. 11.) vagy e-mailen (heves.hivatal@katved.gov.hu), előzetes egyeztetés után (+36 510-230) személyesen, a korcsoport és kategória megjelöléssel a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére kell megküldeni. Az alkotás leadásakor a letölthető adatlap/hozzájáruló nyilatkozatot is le kell adni az alkotáshoz rögzítve az alábbi adatok pontos kitöltésével: pályázó neve, életkora (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor).

A megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos döntőben is! Az országos verseny nyertesei külön díjazásban részesülnek.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kiemelt tartalmak