Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Home Eseménynaptár Nyári túra az ország tetején

dátum

2022. júl. 31. - vasárnap
Expired!

időpont

09:00

Nyári túra az ország tetején

Természetismereti körtúra a Mátra és egyben az ország legmagasabb pontjára.

A jelentkezők vezetett túra keretein belül ismerkedhetnek meg az ország legmagasabban fekvő tanösvényének élővilágával, a hegység természeti, kulturális értékeinek gazdagságával és hazánk egyetlen igazi őserdő foltjába is bepillantást nyerhetnek a túrázók.

Az útvonal jelentős része a környéken jellemző, különlegesen szép montán bükkösökben és a Mátra kitűnő panorámát nyújtó gerincén halad. Programunk során kiemelt szerepet kapnak a térség természeti értékei, azok megőrzésének fontossága, melyről tapasztalt nemzeti parki kollégánktól hallhatnak érdekesnél érdekesebb információkat.

Találkozó: július 31., vasárnap, 9:00, Kékestető, csúcskő
A tanösvény teljes hossza: 8,5 km, 10 állomással, a szintemelkedés 410 m. A túra körtúra, így a kiindulás pontjához érkezik.
A program nagyjából 4,5-5 órát vesz igénybe. Nagyon rossz idő esetén nem kerül megtartásra. Megfelelő mennyiségű élelmiszerrel és folyadékkal kell készülni. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

Részvétel csak online jegyváltással lehetséges (kattintsanak a szövegre), tanösvény túrajegy megvásárlásával 2022. július 30-ig. Részvételi díj egységesen 500 Ft/fő.
Minimális létszám 8 fő. Maximális létszám: 20 fő

Az autóval érkezőknek fontos információ, hogy Kékestetőn csak fizetős parkoló áll rendelkezésre.

Túravezető: Hazafi Dorottya oktatási koordinátor
+36-20-346-40-61

Részletek a Harkály Ház weboldalán.

The event is finished.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.