ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Óriási szenzáció: kézilabdázóink legyőzték a címvédő Szegedet

2022. 04. 11. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 04. 21. 15:10

A bajnoki címvédő és listavezető Pick Szeged volt a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellenfele a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol 1200 néző előtt csapott össze a két alakulat. A mérkőzés előtt nyolcadik gyöngyösiek egy héttel korábban a bajnokság másik éllovasa, a Telekom Veszprém ellen léptek pályára hasonlóan ünnepi körülmények között. Akkor a mieink hat góllal maradtak alul, ami tisztes helytállásnak számít, ezúttal azonban sokkal nagyobb bravúrt hajtottak végre, két góllal legyőzték a BL-résztvevő szegedieket.

A Gyöngyös szinte végig vezetett a találkozón, csupán kétszer – 3-4-nél és 22-23-nál – került hátrányba. A győzelemhez nagyban hozzájárult a farkasfalka kapusa, Alekszandar Tomics, aki 42 százalékos védési hatékonysággal hozta le a meccset. Ubornyák Dávid és Uros Vilovszki Uros öt-öt, Varsandán Milán, Hegedűs Márk, Lubomir Duris és Mitar Markez négy-négy gólt szerzett. A Bajnokok Ligájától néhány nappal korábban búcsúzú Szegednek ez volt az első veresége a bajnokságban, a gyöngyösi győzelem pedig nem csak a forduló, de könnyen lehet, hogy a teljes bajnoki szezon legnagyobb meglepetését jelenti.

K&H férfi kézilabda liga, 21. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged 30-28 (15-13)
Gyöngyös, 1200 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic, Nkousa, Ubornyák 5, Jaros, Mátyás, Varsandán 4, Hegedűs 4, Gábori, Duris 4, Vilovski 5, Gerdán, Papp 2, Gráf 2, Markez 4. Edző: Kiss Dániel.

Pick Szeged: Mikler, Alilovic, (kapusok) Tonnesen 1, Bodó 2, Martins, Henigman, Radivojevic 5, Gaber 3, Sostaric 1, Frimmel 7, Radvánszki, Garciandia 4, Bombac 2, Rosta, Mackovsek 3, Blonz. Edző: Juan Carlos Pastor

Hétméteresek: 0/3, ill. 6/6.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

A mérkőzéssel ért véget a Gyöngyösi Kézilabda Klub és a Mátra Lions Club élelmiszergyűjtési akciója. A két szervezet aktivistái közel 2 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek a rászorulók számára: a Gyöngyösön elhelyezett ukrán menekültek, illetve a Gyöngyösön és környékén élő vakok és gyengénlátók, valamint cukorbetegek részére.

A városi sportcsarnokban pedig az ünnepléssel nem ért véget a nap, még a mérkőzés után elkezdték ugyanis felkészíteni a csarnokot a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János hétfő esti koncertjére.

A rendezvény plakátja

Borítókép: Magyari Máté // Gyöngyösi Kézilabda Klub

Kiemelt tartalmak