ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Két tonna élelmiszert gyűjtöttek gyöngyösi rászorulóknak

2022. 04. 11. Hírek

Közel két tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek a Mátra Lions Club és a Gyöngyösi Kézilabda Klub aktivistái Gyöngyösön. Az adományokat rászorulókhoz juttatják el: az ukrajnai háború elől menekülők, vakok és gyengénlátók, cukorbetegek, illetve rászoruló gyerekek kapják majd a csomagokat.

Első alkalommal fogtak össze az oroszlánok és farkasok Gyöngyösön, azaz a Mátra Lions Club és a Gyöngyösi Kézilabda Klub aktivistái, hogy tartós élelmiszereket gyűjtsenek rászorulók részére. A két szervezet az ukrajnai háború elől Gyöngyösön elszállásolt menekülőket, a vakokat és gyengénlátókat, a cukorbetegeket, illetve a rászoruló gyerekeket kívánta segíteni.

Az élelmiszergyűjtés április 2-án, a HE-DO B. Braun Gyöngyös – Telekom Veszprém kézilabda-mérkőzésen vette kezdetét, majd a Pick Szeged elleni meccsen zárult. A köztes időszakban a két szervezet aktivistái Miss Moddal kiegészülve a gyöngyösi TESCO üzletsorán várták az adományokat. Végül közel két tonna tartós élelmiszert sikerült összegyűjteniük, amit karitatív szervezetek bevonásával juttatnak el a rászorulókhoz.

Az élelmiszergyűjtéshez a következő cégek csatlakoztak: B. Braun Magyarország, HE-DO, JP Auto, Kedvenc Kereskedőház, K&V, Detki Keksz, Magyar Kézilabda Szövetség, Telekom Veszprém, Pick Szeged.

A két szervezet mindenkinek köszöni, aki hozzájárult az élelmiszergyűjtés sikeréhez!

Kiemelt tartalmak