Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Oltási akcióhét a gyöngyösi kórház oltópontján

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 05. Hírek

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-28. között Oltási akcióhetet szerveznek a gyöngyösi Bugát Pál Kórház oltópontján is. Az oltóhelyek reggel 7 és 19 óra között lesznek nyitva. Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni.

A kórház megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várja november 22-28. között a még oltatlanokat, és akár a második, vagy a harmadik oltást felvenni kívánókat is.Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, oltásuk érkezési sorrendben történik. Egyéb esetben az internetes, időpontfoglalóval történő regisztrációt javasolják.

A kórházi oltóponton négy vakcina lesz elérhető: a Pfizer, a Moderna, a Janssen és a Sinopharm.Az Oltási akció hétében azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül, akik a harmadik oltásukat is szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A védettség ugyanis minden vakcina esetében gyengül néhány hónap elteltével.

A kórház közleményében megerősítette: a legfontosabb, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést okoz. A beoltottaknak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg. Természetesen az Oltási akció hét előtt és után is fel lehet venni az első oltást.

Az oltási akcióhéten az oltópont ismét az intézmény földszintjén, a tüdőgondozóban lesz.

Kiemelt tartalmak