Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Épül a távolugró pálya és akadálymentesítik a járdákat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 05. Hírek

Elkezdődött a részvételi költségvetés három nyertes pályázatának megvalósítása. Ennek eredményeképpen épül egy távolugró pálya, a belvárosban több helyszínen akadálymentesítik a járdákat, valamint a Street Art projekt keretében az egyik városi épület külső falára készül egy művészeti alkotás.

Gyöngyösön idén döntött először úgy az önkormányzat, hogy a részvételi költségvetésen keresztül a városfejlesztésbe közvetlenül is bevonják a lakosságot. Ehhez kapcsolódva májusban több mint 110 ötlet érkezett az önkormányzathoz, melyekre júliusig minden gyöngyösi állampolgár leadhatta szavazatát – mondta Kárpáti István alpolgármester, hozzátéve: bízik abban, hogy jövőre is be tudják vonni a lakosságot a fejlesztési ötletek kiválasztásába.

A nyertes projektek konkrét részleteivel kapcsolatban folyamatosan egyeztettek az ötletgazdákkal, ennek alapján választották ki a beruházások helyszínét és a kivitelezési módokat.

Az alpolgármester elmondta: a belvárosban a következő hetekben öt helyszínen: a Szent Bertalan utca és a Páter Kis Szaléz utca, valamit a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi Ferenc utcák kereszteződésénél, továbbá a piac déli oldalán akadálymentesítik a járdákat.

A távolugró pálya kialakításához is kiválasztották már a helyszínt, a választás a Kömlei Károly Sporttelepre esett. A tervek szerint itt is hamarosan indul a kivitelezés.

A Street Art projekt kapcsán több idő szükséges, hiszen a városképi és hatósági szempontok mellett természetesen szükséges a tulajdonosi hozzájárulás is. Első körben a benyújtott projektben is szereplő társasházzal kezdődtek el az egyeztetések. A külső falazatra felkerülő, művészi igénnyel megfestett munka különös hangulatot és egyedi külsőt kölcsönöz majd a kiválasztott épületnek.

Kiemelt tartalmak