Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Csaknem negyven új parkoló épült Mátrafüreden

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 04. Hírek

Harminckilenc férőhelyes gyeprácsos parkoló épült Mátrafüreden, a Béke úton. A mintegy 30 millió forintos beruházást Gyöngyös önkormányzata finanszírozta.

Mátrafüreden már nagy szükség volt új parkolókra, hiszen a hosszú hétvégéken, ünnepnapokon, vagy akár csak hétvégén is hatalmas a forgalom a településrészen. Erre a problémára szeretett volna megoldást találni a részönkormányzat – tájékoztatta a Gyöngyösi TV-t Faragó Tamás önkormányzati képviselő.

A mátrafürediek és a településre érkezők hamarosan birtokba vehetik az elkészült parkolókat, előtte azonban szükség van még néhány korrekcióra, például szemetesek kihelyezésére.

A képviselő hozzátette: a beruházás érdekében több mint tíz fát ki kellett vágni, ám az öreg lombhullatók helyett újakat ültettek. Emellett a Szent János Kápolna környezetében további 35 fát is ültetnek majd, illetve a körzet fejlesztésére fordítható ötmillió forintos önkormányzati keretből a képviselő 300 ezer forintot különített el arra, hogy tavasszal virágos ládákkal szépítsék Mátrafüredet.

Kiemelt tartalmak