ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Biztonságosabb lesz a közlekedés a Dombon

2021. 11. 07. Hírek

Csapadékvíz-elvezetés a garázssoron, új gyalogátkelő az óvodánál és forgalomcsillapító eszközök az Aranysas utcában – korábbi lakossági jelzéseknek eleget téve ezek a fejlesztések valósulnak meg a dombi városrészen. A 3-as számú körzetben is – a képviselő-testület döntése értelmében -, az önkormányzat valamennyi körzetéhez hasonlóan, ötmillió forint áll rendelkezésre a fejlesztésekre.

A biztonságosabb közlekedés érdekében az Aranysas utca és a Harrer Ferenc utca kereszteződésénél forgalomcsillapító eszközöket telepítenek majd, miután az ott élőktől több panasz is érkezett, hogy az autósok nem a megengedett sebességgel közlekednek – tájékoztatta a Gyöngyösi Tv-t Juhász Katalin, a városháza Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője. A probléma kezelésére az önkormányzat hosszú távú megoldást szeretne, ezért az Aranysas és a Harrer utca kereszteződésébe egy körforgalom épül majd. Ennek tervei már elkészültek, a jelentős költséget igénylő beruházás megvalósítása azonban még várat magára. Az elképzelések szerint – a város költségvetésének függvényében – jövőre számíthatnak a lakók a körforgalom megépítésére.

Szintén a jövőre megvalósítandó tervek között szerepel a Kócsag úton egy új gyalogátkelőhely felfestése a Cinke-közi lépcső irányába, ez a beruházás is engedélyköteles, hiszen érinti a közvilágítást, valamint egyéb műszaki beavatkozásokat is igényel. Az ehhez szükséges tervek elkészítése már elkezdődött.

Igaz, nem a 3-as számú körzet fejlesztésre szánt ötmillió forintból, de megoldódik a Gólya úti garázssor vízelvezetése is.

A körzet néhai önkormányzati képviselője, Tóth Szabolcs feladatait a városrész korábbi képviselője, Sári István látja el, így az ott élők problémáikkal, javaslataikkal, kéréseikkel hozzá fordulhatnak segítségért.

Kiemelt tartalmak