Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Krízisidőszak a hajléktalanellátásban – ne menjen el szó nélkül

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 08. Hírek

November elsejével megkezdődött a krízisidőszak a hajléktalanellátásban. Gyöngyösön a Hajléktalan Gondozóházában elsejétől bővült az éjjeli menedékhely így már 25 férőhellyel üzemel. Az átmeneti szálláson jelenleg 40 fő tartózkodik, így túlterhelten működik a hajléktalanszálló, ennek ellenére, ha valaki segítségért fordul hozzájuk, senkit sem utasítanak el.

Őszi Benjámin, a Hajléktalanok Gondozóháza vezetője a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a járvány miatt itt is szigorítottak, az alkalmazottak maszkot viselnek, naponta többször fertőtlenítik az intézményt, de intézik az ott tartózkodók oltási regisztrációját is. Jelenleg 100%-os az átoltottság a hajléktalanszállón.

Fontos, ha valaki hajléktalan személyt lát, ne hagyja figyelmen kívül. Először meg kell győződni róla, hogy szüksége van-e orvosi ellátásra, majd értesíteni kell a szolgálatot a 06 37/780-292-es telefonszámon.

Bár senki nem kötelezhető arra, hogy bemenjen a szállóra, a helyszínre érkező szociális munkások igyekeznek jobb belátásra bírni a hontalan személyeket, már csak azért is, mert 2018 őszétől szabálysértésnek minősül, ha valaki életvitelszerűen közterületen tartózkodik.

Kiemelt tartalmak