Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Nem altatnak, gazdákat keresnek

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 04. 01. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 04. 11. 09:54

Átvette a gyöngyösi ebrendészeti telep üzemeltetését a Városgondozási Zrt. A telepen lévő kutyákat nem altatják el, a korábbi üzemeltető Új Nap Egyesülettel közösen keresik az új gazdákat.

2022. április elsejétől a Városgondozási Zrt. üzemelteti a gyöngyösi ebrendészeti telepet. A korábbi üzemeltető Új Nap Egyesület március 31-én lejáró szerződését nem kívánta meghosszabbítani, ezért az önkormányzat előbb pályázatot írt ki a telep üzemeltetésére, majd jelentkező hiányában a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Városgondozási Zrt.-t bízta meg a feladattal. Az Új Nap Egyesület a továbbiakban is részt vesz a telepen lévő kutyák ellátásában és a lehetséges gazdajelöltek felkutatásában.

Negyvenkét kutya van jelenleg a gyöngyösi ebrendészeti telepen, mindegyik gazdára vár. A Városgondozási Zrt. az eddigi szellemben kívánja ellátni a feladatot, vagyis nem tervezi a kutyák elaltatását, legfontosabb célja az lesz, hogy gazdát találjon az állatoknak.

Sajnos a közösségi oldalakon újra és újra megjelennek a kutyák elaltatásáról szóló hamis, félrevezető információk, ezért ismét meg kívánjuk erősíteni: a befogott állatokat nem altatják el.

Az új üzemeltető tervei között szerepel egy alapítvány létrehozása, hogy a felmerülő költségeket finanszírozni tudja, illetve szoros kapcsolattartást és együttműködést terveznek állatvédő egyesületekkel és menhelyekkel is.

A Városgondozási Zrt. egy ebrendészt és két állatgondozót alkalmaz, minden szükséges szabályzattal és működési feltétellel rendelkezik. Az ebrendészeti telep ingatlana és az ebrendészeti feladatokat ellátó gépjármű az önkormányzat tulajdonában van, melyet használatra átadott a Városgondozási Zrt-nek.

Az új üzemeltetőnek számos fejlesztési terve van a jövőre nézve, és amennyiben rendelkezésre áll ebrendészeti telepek korszerűsítésére, illetve fejlesztésére kiírt pályázat, úgy ki fogja használni a lehetőségeket, ahogy tettük az elmúlt években is, támogatást sajnos nem nyerve.

Ha gyöngyösi közterületen észlelt kóbor állatot, állattetemet szeretne jelenteni, azt április elsejétől a 70/933 3186 telefonszámon teheti meg.

Kiemelt tartalmak