Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A fiatalok bevonásával készül az új ifjúsági koncepció

2022. 04. 01. Hírek

Két év kihagyás után ült össze ismét az Ifjúsági Kerekasztal Gyöngyösön. A diákönkormányzatok képviselői az elmúlt két évben a pandémia miatt nem tudtak találkozni a városvezetéssel, most azonban számos javaslattal érkeztek.

A gyöngyösi önkormányzat 2017-ben hívta életre az Ifjúsági Kerekasztalt azzal a céllal, hogy első kézből, a városban élő fiataloktól kapjon információkat a gyerekeket, diákokat érintő legfontosabb ügyekkel kapcsolatban, és hogy a fiatalokat tömörítő szervezetek közvetlenül az önkormányzat vezetőinek mondhassák el javaslataikat. A kerekasztal munkáját a koronavírus-járvány szakította meg, 2022 márciusában azonban a Gyöngyös Városi Diáktanács küldöttei ismét a városházán egyeztettek.

– Nagyon hasznos ez a fórum, úgy pedig különösen, ahogy a mostanit sikerült megrendezni, hiszen az egyeztetésen nem csak a diákönkormányzatok képviselői, hanem az őket segítő pedagógusok, intézményvezetők is jelen voltak – mondta a Gyöngyösi TV Gyöngyös ma című műsorában Klenovics Patrik, a diáktanács munkáját koordináló Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanács Iroda vezetője.

A diákok számos javaslattal érkeztek a megbeszélésre, kifejtették ötleteiket többek között az oktatás, a kulturális- és sportélet és a közbiztonság területén is. A javaslatok a város ifjúsági koncepciójába is bekerülhetnek – mondta el az egyeztetésen Hiesz György polgármester.

– Idén novemberben tervezzük elfogadni az új ifjúsági koncepciót, amely egy sor kulcsterületen határozza majd meg az önkormányzati stratégiai céljait. Egy ilyen dokumentum létrehozásának csak akkor van értelme, ha a közvetlen érintettjei is beleszólhatnak annak tartalmába, ezért örültem nagyon, hogy a diákok ilyen sok előremutató ötlettel, javaslattal álltak elő. Ezeket a következő hónapokban részletesen átbeszéljük, konkretizáljuk, és részét képezik majd az új koncepciónak – mondta a polgármester.

A Gyöngyös Városi Diáktanács elmúlt két éves működésére a pandémia rányomta a bélyegét, mostanra azonban újra kezd aktivizálódni a közösség, amely a hetekben a legnépesebb küldöttséggel vett részt az ötödik alkalommal megrendezett Országos Ifjúsági Fórumon.

Kiemelt tartalmak