ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Ne megszokásból vezessen

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 25. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 06. 13:50

Augusztus 9-e óta zajlik az állami kezelésben lévő 24-es számú főút belterületi szakaszának építése, amely számos forgalmi rend változással jár. Az új forgalomirányító és megállást tiltó táblákat azonban sokan nem veszik figyelembe, balesetveszélyes helyzeteket teremtve ezzel, illetve a munkálatokat is nehezíthetik.

A kellemetlenségek megelőzése érdekében a szabályok betartatásában és ellenőrzésében kiemelt szerepet kapott a Gyöngyösi Városrendészet. Az elmúlt hetekben több esetben kellett eljárniuk szabálytalanul parkoló autókkal szemben, és egy esetben feljelentést tettek egy férfi ellen, aki ellenállt az intézkedésnek és szidalmazta a felügyelőket.

Ferenczy Dániel a szervezet igazgatója a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a kivitelező kérte a Városrendészetet, hogy segítsen a biztonságos közlekedés fenntartásában. A kivitelezés miatt a forgalomirányító és megállást tiltó KRESZ táblák kerültek kihelyezésre, amelyeket nem mindenki vett figyelembe.  A felügyelők a munkálatok ideje alatt folyamatosan ellenőriznek, így fontos, hogy a szabályoknak megfelelően közlekedjünk, hiszen, ha figyelmetlenek vagyunk, könnyen lehet baj.

Ferenczy Dániel kiemelte, fontos, hogy ne megszokásból vezessünk, hiszen még hónapokig tart a felújítás, így arra kérik a közlekedőket, hogy figyeljék az ideiglenesen kihelyezett táblák utasításait.

Borítókép: Gyöngyösi Tv

Kiemelt tartalmak