ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Munkahelyeket teremt a Modine új raktárcsarnoka

2022. 04. 07. Hírek

Új raktárcsarnokot épített a Modine Hungária Kft. Gyöngyösön. A beruházás hatásainak köszönhetően akár 20-30 fővel is bővülhet a gyöngyösi gyár foglalkoztatotti létszáma.

Közel kétmilliárd forint értékű beruházás-sorozat részeként valósult meg az az új, 3500 négyzetméter alapterületű raktárcsarnok, amelyet a napokban adtak át a Modine Hungária Kft. gyöngyösi telephelyén. Nyári Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója a Gyöngyösi TV-nek azt mondta: a projekt nem csak gazdaságilag teszi jövedelmezőbbé a céget, de új munkahelyek is létesülnek. Az új raktár közvetlenül hat új munkatárs foglalkoztatását teszi lehetővé, de a következő fél évben további, mintegy 20-30 fős bővülés várható. Az ügyvezető hozzátette: a projekt a gyöngyösi telephely jövőjének is alappillére, melytől a következő pénzügyi évtől kezdve közel 50 százalékos árbevétel-növekedést várnak. A mintegy 800 millió forintból felépült, 3500 raklapnyi áru egyidejű tárolására alkalmas és további 1700 négyzetméter kiszolgálóterülettel rendelkező raktárbázis kialakítása mellett a társaság fejlesztési csomagjának része még a cég mindkét telephelyén gépek beszerzése is.

A raktárcsarnok avatásán Kárpáti István alpolgármester is jelen volt.

A cég gyöngyösi telephelyét és a mezőkövesdi székhelyét is érintő fejlesztésekhez a kormány 450 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

Fotó: MTI/Komka Péter

Kiemelt tartalmak