Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A gyerekek érdekét védik az óvodai szabályok

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 04. 07. Hírek

A gyöngyösi óvodák működését szigorú előírások szabályozzák. A fenntartó önkormányzat számára az a legfontosabb, hogy a szülők biztonságban tudhassák gyermekeiket az intézményekben, ezért előzetes engedély nélkül a szülőkön kívül senki nem léphet be az intézményekbe, még akkor sem, ha valamilyen adománnyal érkezik. Különösen fontos lett volna ennek a betartása abban az esetben, amikor egy gyöngyösi magánszemély gyógyszereket (!) juttatott el az intézményekbe. Mint kiderült, erre úgy kerülhetett sor, hogy megtévesztette az óvodavezetőket, akiknek azt hazudta, hogy egyeztetés után és engedéllyel hozza a gyógyszereket.

Az illető a napokban egy levelet hozott nyilvánosságra, amit állítása szerint egy óvodavezető írt neki. Csakhogy – mint Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodái intézményvezetője válaszából kitűnik – ez nem igaz. Miután a levél a közösségi oldalon nyilvánosságra került, Molnár Lászlóné válaszát is nyílt levélként közöljük.

Tisztelt Fülöp Henrik!

A Facebookon találkoztam azzal a levéllel, amelyet állítólag egy gyöngyösi óvoda intézményvezetője küldött Önnek. Az intézményvezető kollégák és a magam nevében ezúton szeretném határozottan visszautasítani a levélben foglaltakat. Valamennyi óvoda vezetője írásban nyilatkozott róla, hogy a szóban forgó levelet nem ő írta, az tehát egy egyszerű hamisítvány. Azzal kapcsolatban, hogy mégis ki lehet a sorok szerzője, nem kívánok feltételezésekbe bocsátkozni.

Horváth Gábor közigazgatási igazgató valóban kért tájékoztatást tőlem az Ön által az intézményekbe eljuttatott gyógyszerekkel kapcsolatban, ami ebben a helyzetben a kötelessége volt, hiszen azokat a fenntartó, illetve az óvodák működéséért és a gyermekekért felelősséggel tartozó vezető tudta és engedélye nélkül vitte az óvodákba.

Több száz gyermekről gondoskodunk intézményeinkben, a családok bizalmára hosszú évtizedek munkájával szolgáltunk rá. A szülők biztosak lehetnek benne, hogy gyermekeik jó kezekben vannak, felkészült pedagógusok nevelik őket, az óvodák működését pedig a gyermekek védelme érdekében szigorú szabályok rögzítik. Ezek a szabályok kizárják, hogy a gyermekek bármilyen gyógyszert kaphassanak az intézményekben a szülők tudta és beleegyezése nélkül. Jó szándékát nem kívánom vitatni, de a következő tényeket szükségesnek tartom rögzíteni:

  • Ön hazudott az óvodavezetőknek, amikor azt mondta, hogy az én beleegyezésemmel juttatja el a gyógyszereket az intézményekbe. Valójában sem velem, sem a fenntartóval nem egyeztetett a kezdeményezéséről.
  • Az óvodákban a gyerekek csak olyan gyógyszereket kaphatnak, amelyeket a szülő kér és engedélyez.
  • Óvodáink látogatását ugyancsak szigorúan szabályozzuk, az intézményekbe a szülőkön kívül mindenki más csak külön engedéllyel léphet be.

Meggyőződésem szerint a fenntartó önkormányzat kellő gondossággal járt el, amikor információkat kért az utólag tudomására jutott, engedély nélküli akcióról. Számunkra a gyermekek biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért szabályozzuk szigorúan az óvodák működését.

Szerencsére intézményeink a szülők általános megelégedése mellett, szakmailag is elismert módon működnek, talán emiatt is támogatják oly sokan óvodáinkat akár egyszázalékos adófelajánlásokkal, akár tárgyi adományokkal. Ezeket örömmel és köszönettel fogadjuk, és még soha nem volt példa arra, hogy valaki a fenntartó vagy a vezető megkerülésével, a tagintézmények vezetőit hazug állításokkal megtévesztve próbáljon bejutni az óvodákba, hogy az adományával fotókon pózoljon.

Hamis levelét kérem, távolítsa el a közösségi oldalakról, ne keltse azt a látszatot, mintha azt valóban egy óvodavezető írta volna.

Gyöngyös, 2022. 04. 07.

Tisztelettel:

Molnár Lászlóné
intézményvezető
Gyöngyös Város Óvodái

Kiemelt tartalmak