ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Telemedicinális kezelések a kórházban

2022. 04. 06. Hírek

A gyöngyösi Bugát Pál Kórházban is elérhető a telemedicinális szolgáltatás – tájékozatott weboldalán az egészségügyi intézmény.

A telemedicinális szolgáltatás igénybevételéhez minden esetben az online időpontfoglaló rendszerben kell előzetesen jelentkezni, hogy a kért szakrendelésre időpontot tudjanak biztosítani. A rendszerben kötelező információként jelenik meg a beteg telefonszámának (visszahívhatóság) megadása. A betegirányító munkatársai online tájékoztatást adnak arról, hogy az érintett szakrendelés dolgozói mikor fogják visszahívni. Erre azért van szükség, hogy a folyamatban lévő betegellátást ne kelljen megszakítani, hanem nyugodt körülmények között tudjon az orvos a beteg problémájával foglalkozni.

Tekintettel arra, hogy a telemedicinális ellátás során személyes találkozóra, vizsgálatra nem kerül sor a beteg és az ellátó személyzet között, kiemelt jelentőséggel bír a szakszemélyzet által feltett kérdésre adott pontos válasza a további teendők megállapítása céljából.

Az orvos, panaszai alapján, gyógyszeres javaslatot adhat, gyógyszert módosíthat, életmódbeli tanácsot adhat, vagy továbbküldheti a beteget konzíliumra. Szükség esetén beutalót, táppénzes javaslatot állít ki.

Amennyiben a tünetek és a panaszok alapján az orvos szükségesnek tart egy személyes vizsgálatot, arra időpontot fog javasolni.

További részletek a kórház weboldalán olvashatók.

Borítókép: illusztráció, pixabay.com

Kiemelt tartalmak