ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Minősített Könyvtár címet kapott a gyöngyösi bibliotéka

2021. 10. 20. Hírek

Két év kemény munka után, a megyében másodikként a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár (VSVK) is elnyerte a Minősített Könyvtár címet.

Az olvasók visszajelzéseikkel évek óta folyamatosan kifejezik elégedettségüket a Vachott Sándor Városi Könyvtár munkatársai felé. Legutóbb pedig a szakma is elismerte és értékelte az intézményben folyó munkát. A bibliotéka, a megyei könyvtár nyomdokaiba lépve, a napokban megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Minősített Könyvtár címet.

Farkas István, a könyvtár igazgatója elmondta: a minősítési rendszerbe való besorolásnak komoly szakmai feltételei voltak. Ezek megteremtése után nyújtották be pályázatukat a szaktárcához, amely egy ellenőrzést követően a címmel értékelte, hogy a pályázati anyagba foglaltak megfelelnek a valóságnak, vagyis gördülékenyen, ésszerű keretek között, a könyvtárlátogatók megelégedésére zajlik a munka a város kulturális intézményében.

A Minősített Könyvtár címet már használhatja a VSVK, ám az elismeréssel járó díj átadására, a hagyományoknak megfelelően, a magyar kultúra napján – legközelebb 2022 januárjában – kerül majd sor.

Kiemelt tartalmak