Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Mesés játszóteret építenek a kisgyerekeknek Mátrafüreden

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 21. 12:57

Az építőiparban tapasztalható áremelkedések miatt volt szükség arra, hogy a gyöngyösi képviselő-testület 13,5 millió forintos pótforrást biztosítson a mátrafüredi parkerdő fejlesztéséhez – egyebek mellett erről is döntött Gyöngyös képviselő-testülete a szeptember 9-én megtartott rendkívüli ülésén.

A Mátrafüreden tervezett parkerdőfejlesztés közbeszerzési eljárásának eredményes lezárása érdekében mintegy 13,5 millió forintos pótforrást biztosított a képviselő-testület a költségvetés általános tartaléka terhére.
Minderre azért volt szükség, mert az elmúlt évben az építőiparban tapasztalható áremelkedések az önkormányzati beruházások és az uniós projektek kapcsán is tapasztalhatók. A pótforrás a közbeszerzésben szereplő munkák árváltozása miatti költséget fedezi. A többletforrás biztosításával 2022 első felében befejeződhet a mátrafüredi fejlesztés, amely egyebek között tartalmazza egy erdei tornapálya, egy kisgyerekeknek kialakított „Öreg néne őzikéje” játszótér, egy védőház és egy tanösvény kialakítását is. A nagyobb gyerekek és fiatalok kikapcsolódását a szabadtéri fitneszeszközök, valamint egy „Bene vár” elnevezésű játszótér szolgálja.
A projekt teljes költsége csaknem bruttó 80 millió forint, melyhez tavaly 12,5 millió forint önerőt biztosított a képviselő-testület a csaknem 67 millió forintos támogatás mellé.

A grémium jóváhagyta a gyöngyösi ivó- és szennyvízközmű rendszer 2022-2036 közötti időszakra vonatkozó 15 éves gördülő fejlesztési tervét. A Heves Megyei Vízmű Zrt.-vel közösen elkészített felújítási, pótlási és beruházási terveket is tartalmazó fejlesztési terv elkészítése 2014 óta törvényi kötelessége az önkormányzatoknak.
A másfél évtizedre vonatkozó terv konkretizálása a város 2022-es költségvetésének tárgyalásakor lesz esedékes. A fejlesztési beruházások meghatározásánál előtérbe kerülnek majd azok a városrészek, ahol gyakoriak a csőtörések, ahol elavult a hálózat, illetve, ahol a vezetékrendszer viszonylag a lakosság nagy arányát szolgálja ki.
A fejlesztések között szerepel például kutak fúrása az ivóvízkapacitás bővítése érdekében, a hálózati veszteségek csökkentésére ivóvízhálózat-diagnosztika, a szennyvíz- és ivóvízhálózat gerincvezetékének rekonstrukciója Gyöngyösön, Mátraházán, Mátrafüreden és Sástón.

A képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a HE-DO Vagyonkezelő Kft. által alapítandó Gyöngyös Invest Kft. cégnevében a Gyöngyös helységnevet használja. Az új cég az unió által is támogatott TOP-os pályázattal létrejövő Gyöngyösi Ipartelep kialakításával kapcsolatos tevékenységek koordinálására jön létre. A társaság ingatlanberuházási és fejlesztési tevékenysége Gyöngyös gazdasági érdekeit is szolgálja.

A rendkívüli testületi ülésen Hiesz György polgármester arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a szokásostól eltérőn szeptemberben nem a hónap utolsó csütörtökén, hanem szeptember 27-én, hétfőn tartja soron következő ülését a képviselő-testület.

Kiemelt tartalmak