Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megújultak a gyöngyösi szülőszobák

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 21. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 25. 16:31

Megújultak a gyöngyösi Bugát Pál Kórház szülőszobái. A beruházás a Családbarát Szülészet 2019-es programja jóvoltából, több mint 53 millió forintból valósult meg.

A fejlesztés révén az alternatív szülés körülményei mint a kádba szülés és vajúdás, sétálva vajúdás, szülőágyon, vagy szülőszéken szülés vált lehetővé. Mint a kórház közleményében írja, a felújítással azt szeretnék elérni, hogy az apák ne választható formának, hanem természetes dolognak gondolják, és tartsák az együtt-szülés lehetőségét. Ehhez most olyan szociális körülményeket tudunk biztosítanak, ahol még inkább érezhetik, hogy helyük van a szülőszobán. De a természetes körülményeknek köszönhetően az anyukák kevesebb stresszel élik meg a szülést.

Hangsúlyozzák, az intézmény menedzsmentje és az osztály minden munkatársa elkötelezett a családbarát, bababarát és családközpontú szülészeti osztály működése mellett, melynek előterét úgy alakították ki, hogy egy családias nappalira hasonlítson, ahol gyereksarok is van. Az elnyert összeg jóvoltából az osztály dolgozóinak képzéseket tartanak, melynek célja a szülés minél jobb kísérése, segítése. Kialakítottak és megfelelő tárgyi eszközökkel látták el azt a helyiséget, melyet az anya-, és családcsoportok, a szoptatást segítő csoportok, a szülésfelkészítő tanfolyamot látogatók is igénybe tudnak venni. Állandó pszichológust foglalkoztatnak, aki naponta találkozik a várandós anyukákkal, gyermekágyasokkal, részt vesz a szülésfelkészítés folyamatában, közreműködik a segítségre szorulók kiszűrésében a szülés előtt, és a korai gyermekágyban.

Kiemelt tartalmak