Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megújul a kazánház és a hőközpont, korszerűsödik a szolgáltatás

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 05. Hírek

Megkezdődött az Olimpia úti kazánház felújítása és ezzel párhuzamosan két tízemeletes lakóépület hőközpontjának korszerűsítése a Mérges úton.

Polonkai Béla, a Városgondozási Zrt. távfűtési részlegvezetője a Gyöngyösi TV-nek elmondta, ez egy kondenzációs kazán a mai kornak megfelelően, ami hatékonyabb lesz. Ezt a kazánt főleg a nyári időszakra szánták, ide nagy teljesítményű kazánok vannak beépítve, amik nyáron nincsenek kihasználva.

A most megújuló kazánház az Olimpia út és környékének közel 800 lakását látják el meleg vízzel és távfűtéssel. A nyári gázszünettel igyekeztek összekapcsolni a szolgáltatás szüneteltetését, így itt a későbbiekben már zavartalan lesz a szolgáltatás. A munkálatokkal, mely 25 millió forintból valósul meg, november elején kell a vállalkozónak végezni. Ezzel párhuzamosan önerőből, összesen 16 millió forintból végzik el két Mérges úti társasház hőközpontjának a felújítását is. Ez mintegy 160 lakást érint.

Az ezekből a hőközpontokból szolgáltatást igénybe vevő lakók számíthatnak még néhány napos üzemszünetre, amiről előtte tájékoztatja a lakosságot a Városgondozási Zrt.

Kiemelt tartalmak