Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Losoncra látogatott a gyöngyösi delegáció

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 04. Hírek | Kultúra Utolsó módosítás: 2021. 08. 13. 10:05

Július utolsó hétvégéjén Losoncra látogatott Gyöngyös Városi Önkormányzat és a Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. közös delegációja. A látogatásra Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. és Losonc Városi Önkormányzat által közösen benyújtott Helyi értékek mentén – kulturális programok és helyi hagyományok Gyöngyösön és Losoncban (projekt rövidítése: GyoLo) című nyertes Interreg pályázat keretében került sor. A két város civil szervezetei hagyományosan jó viszonyt ápoltak egymással, azonban ez a kapcsolat évekkel ezelőtt megszakadt.

Ezt a jó kapcsolatot szeretnék feleleveníteni a felek, a nyertes pályázat segítségével. A delegáció tagjai napközben szakmai kerekasztal megbeszélésen vettek részt, ennek során bemutatták fejlesztési elképzeléseiket, megvizsgálták a további nemzetközi pályázatokat, a jövőbeli együttműködés lehetséges területeit is, a turisztikától a gazdaságig.  A rendezvény délután a Nógrádi Néptánc Fesztivállal folytatódott, ahol a gyöngyösi delegáció köszöntötte a résztvevőket, a fellépők között pedig kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Vidróczki Néptáncegyüttes.

A fesztivál gasztro forgatagában a mátrai Dubicz Borászat borait is megkóstolhatták a rendezvény résztvevői. A Mátrai Hegyközség ugyanis ingyenes borkóstolót szervezett a helyszínen.

A kérelem száma: FMP-E/1901/1. 1/047
A projekt rövidítése: GyoLo
A projekt megnevezése: Helyi értékek mentén – kulturális programok és helyi hagyományok Gyöngyösön és Losoncban

A projekt támogatója az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

Kiemelt tartalmak