Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megnyitott az új nyolcvanasi kisposta

2024. 01. 26. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 02. 13. 09:29

Január 26-án reggel nyolc órakor megnyitott a nyolcvanasi postahivatal az Olimpia úton, az Iskola utcából nyíló bejárattal. Az új kispostát önkormányzat finanszírozás mellett a Városgondozási Zrt. a Magyar Posta postapartner programjának keretében üzemelteti.

A Magyar Posta Zrt. több száz postahellyel együtt 2022 novemberében függesztette fel két gyöngyösi postahivatal – a Szövetkezet úti és a mátrafüredi – működését. Az önkormányzat és a társaság megállapodásának köszönhetően a mátrafüredi kisposta 2023 elején újra kinyitott, miután az önkormányzat vállalta a szolgáltatási díj megtérítését. A Szövetkezet utcai postahivatalt azonban a Posta nem tervezte újranyitni, ezért a képviselő-testület úgy határozott, hogy az önkormányzat a postapartneri program keretében, a Városgondozási Zrt.-n keresztül indítja újra a szolgáltatást, aminek helyét az Olimpia út 8. szám alatt, az Iskola utcából nyíló bejárattal, a régi zöldséges helyén jelölték ki.

Az új kisposta január 26-án reggel nyitott ki először, az ünnepélyes megnyitó alkalmával Hiesz György polgármester foglalta össze az előzményeket. Mint mondta, 2022 novemberében sokak számára megrázó volt a két gyöngyösi postahivatal bezárásának híre, ami után rögtön tárgyalásokat kezdett az önkormányzat a Magyar Postával, így sikerült önkormányzati hozzájárulással újranyitni a mátrafüredi postát, a Nyolcvanasban pedig a postapartneri program hozott megoldást.

Mint dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő felidézte, 2022 novemberében több mint 1200-an írták alá a posta bezárása ellen tiltakozó íveket. Mint a képviselő fogalmazott, az újonnan kialakított kisposta biztosan nem zár be, amíg a jelenlegi képviselőkön múlik.

Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hogy a postahivatal megnyitását követően további fejlesztéseket is terveznek, a következő lépésként a Magyar Posta által meghatározott nyitvatartási rendet szeretnék rugalmasabbá alakítani, hogy legalább heti egy nap tovább várhassák az ügyfeleket.

Az új kispostának helyet adó üzlethelyiséget alig több mint egy hónap alatt újította fel a Városgondozási Zrt., amely a postahivatal zavartalan működése mellett további munkákat is tervez végezni az épületen kívül és belül egyaránt. A nyolcvanasi postahivatal hétköznapokon 8 és 16 óra között tart nyitva.

Kiemelt tartalmak