Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Díjeső a könyvtárban

2024. 01. 29. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 02. 01. 09:45

Összesen harminckét új kezdeményezés indult az elmúlt években a Vachott Sándor Városi Könyvtárban, amelynek munkáját számos díjjal, köztük a legrangosabb szakmai kitüntetéssel, a Könyvtári Minőségi Díjjal ismerték el a közelmúltban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szakma legrangosabb címével, a Könyvtári Minőségi Díjjal ismerték el a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár munkáját. A címet a „felhasználói igények alapján fejlesztett magas szintű könyvtári innovációkért” tett eredményeik elismeréseként ítélte oda a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a kitüntetést a magyar kultúra napján, Pannonhalmán adták át az önkormányzat intézményének. A könyvtár a már hagyománnyá vált Vers tér elnevezésű rendezvénnyel és a Könyvtári Hírmondó vloggal pályázott.

A díjesőről készült vlogepizód a Könyvtári Hírmondóban.

A rangos szakmai elismerésnek jócskán volt előzménye – mondta a díj kapcsán rendezett sajtótájékoztatón Szekeresné Sennyey Mária, az intézmény igazgatója, aki emlékezettett: néhány nappal a pannonhalmi díjátadó előtt az egri megyeházán vehették át a Heves Vármegyéért díjat, 2022-ben pedig Heves Megyei Családokért díjjal ismerték el a könyvtárat, amelynek jelenlegi és volt munkatársai közül öten kapták meg a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést, a Könyvtári Hírmondó egyik alapítóját, Jakab Zsoltot az év fiatal könyvtárosának választották, Borbélyné Babus Enikő gyermekkönyvtáros munkáját pedig Okleves Tündérkönyvtáros címmel ismerték el.

Nézze vissza a teljes sajtótájékoztatót!

Az innovációra kulcsfontosságú feladatként tekintenek a két éve minősített könyvtárként működő intézményben – mondta Petrovics Éva igazgatóhelyettes, a Vers tér elnevezésű programsorozat szervezője, aki kiemelte: az elmúlt években 32 új kezdeményezés indult a könyvtárban, amely a legkisebb gyermekektől a nehezen megszólítható kamaszokon át a nyugdíjasokig minden korosztályt igyekszik megszólítani.

Az innovatív kezdeményezéseknek köszönhetően a könyvtár mára közösségi térré vált, de nem feledkeznek meg hagyományos feladataikról, az olvasók minél magasabb színvonalú kiszolgálásáról sem – fejtette ki kérdésre válaszolva Szekeresné Sennyey Mária igazgató, aki szerint a könyvtár forgalmát elnézve nem kell vészharangot kongatni az olvasás háttérbe szorulása miatt.

Előző cikk
Ingatlan eladó!
Következő cikk
5/6-70/2024 sz. hirdetmény
Kiemelt tartalmak