Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Még tart a kánikula

2022. 07. 22. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 02. 09:55

Locsolóautó járta reggel a gyöngyösi utakat. A locsolást az extrém hőségre tekintettel végzi az önkormányzat, de a vízkészlet megóvása érdekében erre csak a legszükségesebb helyzetekben kerül sor.

A péntek kora reggeli órákban elindult a Városgondozási Zrt. locsolóautója az önkormányzat hőségriadó tervében foglalt útvonalon. A locsolást kettős célt szolgál: a nagy terhelésnek kitett útszakaszok – elsősorban a körforgalmak – aszfaltburkolatát hűti, így védve azokat a deformálódástól, illetve a lakosság hőérzetét enyhíti.

Mivel az egész országot rendkívüli aszály sújtja, ezért az önkormányzat csak a legszükségesebb helyzetekben rendeli meg az utak vízzel történő hűtését. A mostani hőhullám szerda óta tart, az eredetilev szombat éjfélig tartó harmadfokú hőségriadót 26-a, kedd éjfélig meghosszabbították. A meteorológiai előrejelzések szerint a héten pénteken és szombaton tetőzik a kánikula, ezért időzítette a péntek reggeli órákra a locsolást.

A nagy melegben fontos a megfelelő folyadékbevitel, Gyöngyösön tűzcsapokra szerelhető ivócsapok és ivókutak is a lakosság rendelkezésére állnak, a Fő téren párakapu segít elviselni a meleget, a strand pedig a hőségriasztás ideje alatt egy órával tovább, este nyolc óráig tart nyitva. Az ivókutak helyét az alábbi térkép jelöli.

A hőguta elkerülése érdekében kerülni kell a napon tartózkodást, és érdemes időnként klimatizált helyre húzódni.

A hőségben betartandó szabályokat ebben a korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze.

Kiemelt tartalmak