Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Még egy hét áll rendelkezésre az adófizetésre

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 07. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 11. 10:02

A korábban megszokottól eltérően idén április 15-ig kell befizetni az első félévre esedékes kommunális adót, építményadót, illetve a gépjárműadót is.

Az erről szóló értesítéseket a magánszemélyek postai úton, a vállalkozók pedig elektronikusan már megkapták. A magánszemélyek fizetési kötelezettségüknek eleget tehetnek az értesítő mellé csatolt postai utalványon (csekken) keresztül, de a veszélyhelyzetre tekintettel az értesítőben megadott adóbevételi számlára is átutalhatják a megjelölt összeget. A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett vállalkozók kizárólag átutalással teljesíthetik az adófizetési kötelezettségeiket.

Az adó-befizetéssel kapcsolatos határidőváltozás érinti a gépjárműadót is, ami tavaly óta már teljes egészében állami bevétel, újdonság azonban, hogy 2021. január 1-jétől az adóztatási feladatok is átkerültek az állami adóhatósághoz, így a gépjárműveket terhelő adóról az értesítést – határozat formájában – is az állami adóhatóságtól kapják meg a tulajdonosok, és a befizetést is a NAV által megadott számlára kell teljesíteni ugyancsak április 15-ig.

A leírtakkal, vagy más helyi adót érintő kérdésekkel kapcsolatban a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal munkatársaitól kérhetnek bővebb felvilágosítást az itt található telefonszámokon és e-mail címeken.

Kiemelt tartalmak