Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Maszkot kapnak a gyöngyösiek

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 04. 29. Covid-19 | Hírek | Videók Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:15

Április 30-tól Gyöngyösön a Dobó Úti Bölcsőde és a Dobó Úti Óvoda fogadja ügyeleti rendszerben, teljes ellátással a kisgyermekeket, reggel 6 órától 18 óráig – mondta Hiesz György polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján hozzátéve: a szigorú előírásokat betartva az intézményekben 5 fős csoportokban gondoskodnak a gyerekekről. Ha a későbbiekben tömeges igény jelentkezne az óvodai és a bölcsődei ellátásra, a város többi intézményét is fokozatosan megnyitják.


Hiesz György polgármester arra kérte a szülőket, hogy a szolgáltatást azok vegyék igénybe, akik a következő napokban ismét munkába állnak. A részletekről az intézményvezetők: Molnár Lászlóné (70/9315941) és Debrei Andrásné (70/9303266) ad bővebb tájékoztatást.


– Amikor tavaly ősszel Kínában kitört a koronavírus-járvány, felajánlottuk a segítségét a város testvértelepülésnek, Luohenak. A hárommillió lakosú város megköszönte az igyekezetünket, de szerényen elutasították, miután a segítségünk nélkül is helyt tudtak állni. Ezt a gesztust viszonozva Luohetől húszezer szájmaszkot kaptunk, melyhez még tízezer maszkot vásárolt az önkormányzat – tájékoztatott a polgármester, aki elmondta: a védőfelszerelésből háztartásonként két-két darabot becsomagolva legkésőbb a jövő héten eljuttatják a körzetek önkormányzati képviselői.

A polgármester kitért arra, hogy a gazdasági élet és a termelés beindítása érdekében várhatóan a mai kormányülést követően a jövő héttől enyhülni fognak a vészhelyzet eddig érvényben lévő szabályai.

– Ennek ellenére arra kérek mindenkit, hogy továbbra is tartsa be a szükséges óvintézkedéseket, hiszen a szigorítások oldása után számolnunk kell a járvány robbanásával, a fertőzöttek és a betegek létszámának növekedésével. Az eddigieknél még nagyobb veszélybe kerülnek majd az idősek és a krónikus betegségben szenvedők – hangsúlyozta a városvezető hozzátéve: – Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az eddig eltelt áldozatos, otthon töltött két hónap ne legyen semmissé! Felelősek vagyunk egymásért, és ez a felelősség különös súllyal esik latba a fiatalabb generáció esetében. Őket különösen kérem arra, hogy legyenek tekintettel szüleikre, nagyszüleikre, kerüljék a fertőzés lehetőségét, és ha tehetik segítsék idős, beteg rokonaikat, ismerőseiket. Ha nem vesszük komolyan a különböző generációkra érvényes óvintézkedéseket, súlyos árat fizethetünk a felelőtlenségünkért.

A polgármester felhívta a figyelmet a szájmaszk és a védőkesztyű használatának fontosságára is, melyeket a világ valamennyi országában is kötelezővé tettek a fertőzés csökkentése érdekében. Továbbá kiemelte: a védőfelszerelések használata mellett a higiéniai szabályok betartásával, az alapos kézmosással és a fertőtlenítéssel sokat tehetünk biztonságunk érdekében.

Hiesz György végezetül kiemelte: ha a kormány újabb lehetőséget ad az elmúlt helyi intézkedések meghozatalára, a legszigorúbb szabályozások lépnek majd életbe Gyöngyösön a járvány terjedésének lassítása érdekében.

Az önkormányzat eddig is minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy uralja a járványhelyzetet: gyorsteszteket vásárolt és biztosította a szűrést a szociális területen dolgozóknak, továbbá azoknak, akik a járványhelyzet ellenére munkájukkal segítik a mindennapokat, illetve tesztelték az Idősek Bentlakásos Otthonának összes lakóját is.

https://www.facebook.com/gyongyos.oldala/videos/534110583942205/
Kiemelt tartalmak