ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Gyöngyös példáját több település is követte már

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 04. 27. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:15

Az idősebb korosztály tagjai maradéktalanul betartották az elmúlt hétvégén is érvényben lévő helyi szabályokat, viselték a szájmaszkot és a kesztyűt.

Legtöbbször a fiatalokat kellett figyelmeztetnünk a védőfelszerelés használatára – összegezte a legutóbbi hétvége tapasztalatait Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság vezetője hozzátéve: többen az iránt érdeklődtek, hogy miért csak a hét két utolsó napján kell kesztyűt és maszkot hordani.

A közterület-felügyelők minden esetben elmondták: azért korlátozódik csupán a hétvégére a kesztyű és a maszk kötelező használata, mert a kormányfő erre az időszakra adott döntési lehetőséget a polgármestereknek. Hétközben a központi, országos előírásokat kell betartani. Ezek hétvégén kiegészülnek a helyi rendeletekkel.


– Az elmúlt hetekben egyre több település alkalmazta a Gyöngyösön már három hétvégén is érvényben lévő szigorítást. Ez a tendencia segít abban, hogy sokan belássák a helyzet súlyosságát, és a védőeszközök fontosságát – mondta Ferenczy Dániel.

A közterületfelügyelők a nagyobb üzletláncok parkolóiban tartottak ellenőrzést, itt azt tapasztalták, hogy az emberek fegyelmezettek voltak, mindenki viselte a szükséges és előírt védőfelszerelést. Akin pedig nem volt, első figyelmeztetésre felvette.


Az igazgató eredményként könyvelte el, hogy a korábbi hetekkel ellentétben immár az ellenőrzött üzletláncok alkalmazottai is használták a védőfelszereléseket.

A Mátrában szombaton és vasárnap is nyugalom és csend volt, néhány egészségügyi sétára indulóval lehetett csak találkozni.


Ferenczy Dániel végezetül elmondta: a városrendészet munkatársai a járványhelyzet miatt életben lévő szabályok megszegése miatt még egyetlen esetben sem szabtak ki bírságot, csupán szabályszegést állapítottak meg, illetve a lezárt mátrai parkolók használata miatt kellett feljelentést tenniük.

Kiemelt tartalmak