Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Maróti Attila duplázott az újborversenyen

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 14. Hírek

Ismét Maróti Attila birtokolhatja egy éven keresztül a Bárdos Tamás Mátrai Újbor Verseny legjobbjának járó vándorserleget. A mátrai borász 2019-ben Olaszrizlingjével, most pedig 2021-es évjáratú Chardonnay-jával nyerte el a csúcszsűri tetszését.

A fiatalon elhunyt mátrai borász, Bárdos Tamás emlékére január 14-én szervezett borversenyt a Mátrai Hegyközségi Tanács. Az immár három éve életre hívott borversenyt 2019-ben rendezték meg először azzal a szándékkal, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt nagyrédei borásznak emléket állítsanak. A vándorserleget minden évben az a borász nyeri el, akinek újborát a zsűri a legjobbnak ítéli. Elsőként Maróti Attila, majd Babiczki László büszkélkedhetett a rangos elismeréssel.

Az idei megmérettetésre 25 pincészet 85 bormintát küldött. A két bizottságból álló szakmai zsűri vörös, fehér és rosé borokat értékelt. A versenyen 18 arany-, 65 ezüst- és 2 bronzérem született, míg a Bárdos Tamás emlékére alapított vándorserleget a Maróti Pincészet 2021-es Chardonnay-ja nyerte el. A különdíjat a csúcszsűri – melynek Hiesz György polgármester és Bárdos Benjamin borász is tagja volt – véleménye alapján kiválasztott legszebb bor nyerte el.

A borversenyt szervezők részéről Csernyik István, a Nagyrédei Hegyközség hegybírója elmondta: a zsűri elégedett volt a minősített bormintákkal, melyet az is alátámaszt, hogy mindössze két bronzérmet osztottak ki.

Kiemelt tartalmak