Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Tavasszal nyit a megújult Mátra Művelődési Központ

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 14. Hírek

Márciustól már egy kívül-belül megújult Mátra Művelődési Központ (MMK) várja a gyöngyösi közönséget. A fejlesztés az önkormányzat által elnyert 135 millió forint pályázati támogatásból valósul meg. A korszerűsítés révén az épület funkciói bővülnek, így hatékonyabban tudja majd kiszolgálni a helyi közösség igényeit.

Már bontják a falat az MMK színháztermének bejáratánál. A nemrégiben energetikai korszerűsítésen átesett Mátra Művelődési Központban ezúttal a közösségi tereket alakítják át, egyebek mellett szélesebbre cserélik a színházterem ajtajait. Új padlóburkolatot és elektromos hálózatot kapnak az emeleti klubhelyiségek. A szakemberek már dolgoznak a tűzjelzőrendszer-hálózat kiépítésén. A régi világítást az álmennyezet mögé rejtett korszerű LED-égők váltják az aulában és a kamarateremben, ami egybenyitható lesz. A kamaraterem egy kisebb és egy nagyobb szobára lesz osztható, amit egy távvezérlésű függöny választ majd el.

– A konferenciaterem egy új függönnyel lesz leválasztva, ami korszerű, háromrétegű, lángmentes, a középső rétege pedig egy hanggátló anyagból készül, ami szintén lángmentes, tehát a hatályos tűzvédelmi előírásoknak az is megfelel – mondta a Gyöngyösi TV-nek Nagy Andrea, a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az MMK-ban megújul az alsó és felső vizesblokk, valamint a ruhatár mögött egy akadálymentes mosdót alakítanak ki, továbbá új helyet kap az információs pult

A korszerűsítés november elején kezdődött, és várhatóan március végére fejeződik be. A tervek szerint április elején tavaszköszöntő bállal fogadják a ház csoportjait.

Kiemelt tartalmak