Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Maradnak a védelmi intézkedések

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 08. Covid-19

A fokozatos újraindítás mellett április 19-ig maradnak a védelmi intézkedések-jelent meg szerda este a Magyar Közlönyben.

Eszerint:

-Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyeken a másfél méteres távolságot tartani.

-Szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább másfél méter távolságot kell tartani.

-A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

-A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

-Április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

Kiemelt tartalmak