Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Már fogadhatnak látogatót az idősek otthona lakói

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 04. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 07. 10:08

Speciális szabályok mellett, de május elsejétől ismét látogathatók az Idősek Bentlakásos Otthonának lakói. Erre azután nyílt lehetőség, hogy az országos tisztifőorvos visszavonta a Magyarország területén működő összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában a látogatási és intézményelhagyási tilalmat.

Az intézményben lakók látogatására minden nap 14 és 18 óra között van lehetőség, előre egyeztetett időpontban. Időpontot a 06-30-205-2842-es telefonszámon lehet kérni hétköznapokon, legkésőbb a tervezett látogatást megelőző napon 16:00 óráig.

A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 18 év alatti személy részére biztosítható. A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány bemutatására.

Az intézmény azonos időben csak korlátozott számú látogatót fogad, a látogatási terek befogadóképességének megfelelően.

A látogatásra, találkozásra elsősorban az udvaron kialakított látogatási tereken kerülhet sor. Az intézmény épületén belül csak olyan méltányolható esetben történhet látogatás, ha az az udvaron nem oldható meg. Erről az intézményvezető jogosult dönteni. Az intézményen belüli látogatáskor védőöltözet használata kötelező, ezt az intézmény biztosítja a látogatónak és a lakónak egyaránt.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek/hozzátartozók esetében ugyanez a szabály alkalmazandó, tekintettel az intézmény épületének, belső tereinek sajátosságaira, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személy látogatása is elsősorban az udvari látogató tereken valósul meg, a látogatást megelőzően két nappal előre egyeztetett időpontban, mely látogatás megszervezésére az intézmény fokozott elővigyázatosságot fordít.

Az udvaron történő látogatás során a lakó maximum két látogatót fogadhat, legfeljebb 45 perc időtartamban.
A látogató tereken továbbra is ajánlott a 1,5 méteres védőtávolság megtartása.

Az intézményben lakók a hozzátartozóktól csomagokat változatlanul kaphatnak, melyet kérünk a fentebb meghatározott látogatási időben behozni!

Az intézmény elhagyásának lehetőségét a védettségi igazolvánnyal rendelkező lakók részére biztosítja az intézmény azzal, hogy bejelentési kötelezettsége van a mentálhigiénés felé a házirend szabályai szerint.

Az intézmény elhagyására a látogatóval együttesen is lehetőség van az intézményi látogatási teljes időtartama alatt (14.00-18.00 óra között) is, melyet az időpont egyeztetés során jelezni szükséges.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ a lakók és a dolgozók egészségének megőrzése érdekében mindenkit kér a fenti szabályok maradéktalan betartására!

Kiemelt tartalmak