Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Idén nyolcmillióval több jut az utak javítására

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 04. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 10. 13:33

Elkezdődött a gyöngyösi önkormányzat üzemeltetésében lévő városi utak karbantartása. Kátyúzásra és egyéb burkolatjavításra a tavalyihoz képest az idén nyolcmillió forinttal jut több Gyöngyösön. Gyöngyösön 33 millió, Mátrafüreden pedig 4 és fél millió forint jut az önkormányzat költségvetéséből a város által kezelt utak állapotának javítására. Az önkormányzat által útkarbantartási és kátyúzási feladatokra kiírt pályázat nyertese, az Andezit Kft. már elkezdte a munkát. A Gyöngyöspatak utcában leaszfaltozták a Fuvaros és a Tulipán utcát összekötő hidat, míg a Ringsted utcában a kátyúzás megalapozásaként hozzáláttak a kátyúk felvágásához.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is több ütemre bontva zajlik majd a Gyöngyös és Mátrafüred belterületén lévő utcák karbantartása. A karbantartás első üteme várhatóan a nyár elejéig tart Gyöngyösön, amely érinti a Dózsa, a Bethlen Gábor, a Hanák Kolos tér-Felsőújváros utcát, a Hunyadi, a Gyulai Pál utcát, az Ipar utat, a Fakasmály pincesor bejáratát, a Mátyás király, az Angyal, az Őrálló, Jászsági út-Hunyadi út csomópontot, a Jókai u.-Pesti út találkozását, a Kócsag, a Rákóczi, az Alkotmány, a Pesti, a Szegfű, a Szurdokpart, a Seregély, a Felsőújváros, a Bethlen, a Deák F., a Gyöngyöspatak-Táncsics utcát, a Kenyérgyár, a Páter Kis Szaléz-Zrínyi utcát, a Platán, a Dobó utcát, a Jászsági-Kolozsvári csomópontot, a Jászsági, a Recski, Május 1 lépcső-Aranysas utca közötti szakaszt, az Országút utcát, az Egri, a Madách, a Ringsted-Pesti út csomópontot, a Bátori-Bartók kereszteződést, a Virág utcát, a Bajcsy Zs. krt., a Jószerencsét utcát, a Kinizsi-Diófa sarok-Kinizsi-Szív sarok, a Diófa, a Bartók Béla, a Gyöngyöspatak utcát, a Gyöngyöspatak-Felsőhíd, a Rigó, a Poczik Ferenc-Kakastánc sarok, az Aranysas-Gólya sarok, a Rákóczi-Táncsics csomópontot, az Aranysas utcát, az Angyal u.-Vörösmarty u., a Bajcsy-Zsilinszky krt., a Hunyadi, a Seregély, a Dózsa Gy.-Epreskert sarok, a Gólya, a dr. Puky, a Kodály Zoltán, az Északi külhatár-Pillangó, a Vasút, a Déli külhatár, a Gyulai Pál-Budai Nagy Antal utca találkozását.

Mátrafüreden várhatóan a nyár közepén ér véget az útfelújítás az Avar, az Abasári utcában, a buszfordulónál, a Béke, a Hegyalja utcában, a Dévai-Fenyves saroknál, az Akadémia-Kalló csomópontban, a Kékes, az Erdész utcában és az Üdülősoron.

A karbantartás az indokolt útszakaszokon olyan kátyúzástól eltérő műszaki beruházást is tartalmaz mint a padkajavítás, rácsos víznyelő újraaszfaltozása vagy feljáró pótlása.

Kiemelt tartalmak