Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Magyarország harmadik legnépszerűbb turisztikai célpontja a Mátra és Gyöngyös térsége

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 24. Hírek

Az idei tervekről és a 2020-as tapasztalatokról is szót ejtettek szerdán a Gyöngyös- Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület éves közgyűlésén.

Benkő Béla az egyesület elnöke a Gyöngyösi TV-nek elmondta, Magyarország harmadik legnépszerűbb turisztikai célpontja a Mátra és Gyöngyös térsége, így az előkelő helyezés fenntartása érdekében tovább kell fejlődni. Éppen ezért mint mondta, több területen, így az aktív turizmus területén, valamint az online felületeken is kecsegtetőbb ajánlatokkal kell az idelátogatók kedvében járni. Hiszen azt látják, hogy az ide látogató vendégek legfőképp online felületeken tájékozódnak és közvetlenül a szálláshelyek foglalási oldalait használják. Ezért a jövőben a térségben lévő rendezvényeket, programokat, akciókat sokkal erősebben kell az online felületeken népszerűsíteni.

Benkő Béla hozzátette, megszűntek a „kiemelt turisztikai térség megfogalmazások”, helyette mind a 11 turisztika térség egységes névvel szerepel. „Viszont mi Mátra-Bükk turisztika térség vagyunk, de a Mátra olyan lehetőség előtt áll, hogy külön kiemelt figyelmet kapjon legfőképpen az aktív turisztikai fejlesztések és Kékestető kapcsán.”

A közgyűlés keretében ezek mellett elfogadásra került 2021. évi pénzügyi terv, valamint új felügyelő bizottsági tagokat is választottak.

Kiemelt tartalmak