Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Több millió forintból újulnak meg a 24-eshez kapcsolódó utak, járdák

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 24. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 30. 11:31

Városi tulajdonú utak és járdák felújítása, javítása is szerepel a kivitelező tervei között a 24-es úton. Az önkormányzat összesen 22 millió forintnyi forrást biztosít többek között akadálymentesített gyalogátkelők kialakítására, járdák javítására és akna fedlapok cseréjére. Az úton jelenleg a szegélyezési munkálatok mellett a burkolat marása és az útcsatlakozások kialakítása zajlik.

Az önkormányzat a szegélyezésen, és ezen területek akadálymentesítésén kívül a járdák javítására, egyéb munkákra 10 millió forintot szán, melyek érintik a Thán Károly, az Egri, az Alkotmány, és a Török Ignác utcát is. Döntés született arról is, hogy a legtöbb aknafedlapot -80db- lecseréli a kivitelező, erre tizenkétmillió forintot fordít a város a szennyvízhasználati díj tartalèkának átcsoportosításából.

Pál István, a HE-DO Kft. műszaki igazgatója a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a munka a jövő héten többek között az aknafedlapok cseréjével folytatódik. Ha a reményeik szerint alakulnak a dolgok, akkor a hét végén, pénteken, vagy az azt követő hétfőn már aszfaltozást, kopóréteg-építést is fognak végezni.

A Mérges és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszon körülbelül október közepéig továbbra is csak egy irányba haladhatnak az autósok, amint végeznek a lámpás kereszteződések kialakításával is, a munka a Mátra irányába, egészen Mátraházáig folytatódik.

Kiemelt tartalmak