Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyösieket jutalmaztak a Heves Megyéért Díjjal

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 24. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 10. 07. 11:39

Heves Megye Közgyűlése Heves Megyéért Díjat adományozta ma délelőtt Maka Piroskának, a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) igazgatójának és a gyöngyösi mesterszakácsnak, Nagy Zoltánnak, az egri Eszterházy Károly Egyetem Turizmus Tanszék mesteroktatójának. A díjra Gyöngyös képviselő-testülete terjesztette fel a kitüntetetteket.

A kitüntetéssel egyebek között elismerték azt a magas színvonalú irányító munkát és szakmai tapasztalatot, mellyel 2005 óta Maka Piroska a KHSZK-t vezeti. A díjátadáson elhangzott méltatásban kiemelték annak a 2017-ben létrehozott felnőtt fogyatékosokról gondoskodó intézménynek a szükségességét és hasznosságát, melynek megálmodása és megalapítása szintén Maka Piroska nevéhez fűződik.

Nagy Zoltán kimagasló szakmai tevékenységei között a Heves Megyéért Díjjal elismerték, hogy 2001-ben megkapta a királyi főszakács címet, valamint, hogy 2007-ben szakácsmester diplomát szerzett. A mesteroktató többször képviselte külföldi eseményeken hazánkat, ahol egyebek között népszerűsítette megyénk gasztronómiai hagyományait is. Kezdeményezésére jött létre a Heves megyei vendéglátókat tömörítő mesterklub.

Elismerésben részesült továbbá a gyöngyösi Bugát Pál Kórház munkaközössége is. Az intézményről szóló méltatásban kiemelték a dolgozók covid-járvány idején tanúsított áldozatos munkáját.

A kitüntetésben csaknem immár harminc éve azok részesülhetnek, akik a társadalmi és közélet, a természet és társadalomtudományok, a településfejlesztés összehangolása és megvalósítása, az oktatás, nevelés, a gazdaság, a kultúra, a művészeti élet, az egészségügy, a sport és a civil szféra, illetve a megye épített és természeti környezet védelme és megóvása területén kiemelkedő színvonalú munkájukkal hozzájárultak megyénk jó hírnevének öregbítéséhez.

Az idei díjazottak között volt továbbá az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központja, valamint Képe Tibor, a Hyundai Hatvan kereskedés és szerviz tulajdonosa.

Dr. Jakab István-díjban részesült Köves Gábor Nándorné nyugalmazott általános iskolai pedagógus, hatvani önkormányzati képviselő.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Kiemelt tartalmak