ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Lopják a virágokat Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 25. Hírek

Ismét akcióba lendültek a virágtolvajok Gyöngyösön. Korábban leginkább a felsővárosban fordult elő több esetben, hogy az elkövetők a közterületre kiültetett kisebb fákat, bokrokat kiásták és elvitték.

Az utóbbi időszakban a dombi városrészen lovasítottak meg több tő közterületre kiültetett virágot. A Május 1. lépcső járdája mellett és a Kócsag utcában is megdézsmálták a növényeket, összesen 30 db hiányzik a ládákból.

Tóth Szabolcs, a körzet képviselője a Gyöngyösi TV-nek elmondta, ez a közösség megkárosítása, és nem tolerálható számára a közösségi vagyon rongálása. Ilyen cselekmények megakadályozása érdekében fontos a közösségi összefogás. Az esetet jelezte a városrendészetnek, a virágokat pedig pótolni fogják.

Amennyiben a városrendészek tetten érik a tolvajt, tulajdon elleni szabálysértés címén 5-től 50 ezer forintig büntethető.
Ha Ön is szemtanúja ilyen vagy ehhez hasonló jogellenes cselekedetnek hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot, vagy a Gyöngyösi Városrendészet járőrszámát, 0670-866-9555.

De észrevételét, panaszát bejelentheti a megújult gyongyos.hu lakossági bejelentő oldalán.

Kiemelt tartalmak