Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Újragondolt szolgáltatások a covid idején

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 23. Hírek

A járvány több szolgáltató életét megnehezítette. Az üzletek bezárása anyagilag és lelkileg is megterhelő volt sokaknak. Összeállításunkban annak jártunk utána, hogyan élték meg a kényszerpihenőt a gyöngyösi vállalkozók.

Tóth Sándor, edző

Tóth Sándor

Tavaly tavasszal, a járvány kezdetén, sok edzőterem biztonsági okokból bezárt. Igaz, nyáron kinyithattunk, de ez az időszak az edzőtermekben holt szezonnak számít. Sokan inkább a szabadban kerékpároztak vagy kocogtak. Már ekkor azt tapasztaltam, hogy sokan elkezdtek sporteszközöket vásárolni, hogy otthon is tudjanak sportolni. Ősszel ismét kezdtek megtelni a termek, de novemberben újra be kellett zárni az edzőtermeket. Szerencsére én már tavaly tavasszal kidolgoztam egy stratégiát erre az esetre, így gyorsan át tudtunk állni online edzésre. A sporteszközöket, amelyekkel addig a teremben dolgoztunk, ki lehetett bérelni, így haza kerültek a spinning kerékpárok. Ám sokkal többre lett volna szükség, mint amennyit biztosítani tudtam. Ez a probléma nem csak nálam, hanem országosan is jelentkezett. Az edzéseket a közösségi médián keresztül, egy privát csoportban lehetett követni.

Az órákért nem kellett fix összeget fizetni, mindenki annyit utalt, amennyit tudott, hogy ezzel is támogassa a munkámat. Bíztam az emberekben, egymást segítettük, és nagyon fontos volt, hogy életben maradjon a közösség.

Jó érzés volt, hogy hónapokon keresztül, és most is szívesen támogatják a munkámat. Nekem nagyon fontos volt, hogy foglalkozhattam azzal a közösséggel, amit az évek alatt felépítettünk, hiszen a személyes kontaktok teljesen elvesztek, és a közösség energiájából így mi, edzők sem tudtunk töltekezni. Ezen enyhített némiképp az online edzés. Hetente többször, szinte minden nap jelentkezek még most is élőben. Van, hogy 10-en 12-en, de van, amikor akár 60-70-en is követnek.

Fodor Éva, fodrászmester

A szakmánkban a legtöbbünket váratlanul érte a járvány miatti bezárás. Erre fel sem lehetett készülni, nem tudhattuk, hány hónapig tart majd. Ez nem csak anyagilag rótt ránk plusz terhet, hanem lelkileg is. Engem nagyon rosszul érintett a bezárás. Otthon az elmaradt feladataimat elvégeztem, egyéb tervem nem volt.

Nem tudom, a fodrászatoknak miért kellett bezárniuk, hiszen egyszerre csak egy vendéggel tudunk foglalkozni. Én is időpontra dolgozom, ahogy a legtöbb fodrászatban. Biztos vagyok benne, hogy meg tudtuk volna úgy oldani, hogy a vendégek ne találkozzanak egymással. Nehéz volt ez a kényszerhelyzet még úgy is, hogy a gyerekeim már önálló életet élnek. Ilyenkor a tartalékait éli fel az ember, hogy túlélje a nehéz időszakot.

Amikor újra kinyithattunk, mindenki azonnal fodrászhoz akart jönni. Nehéz volt megoldani, hogy mindenkinek találjunk optimális időpontot, de örülök, hogy ismét dolgozhatom.

Rostás Rita, üzlettulajdonos

Rostás Rita

Miután számos rendezvény, közösségi program, ünnepség, mint például a szalagavatók, a bálok, a lakodalmak, a színházlátogatás régóta elmaradt, és sokan hosszú ideje otthonról dolgoztak, így jóval alacsonyabb volt az igény a csinos, alkalmi termékekre. Ez a járványhelyzet miatt bekövetkezett változás komolyan érintette az üzletünket. Mindemellett időszakokra be is kellett zárnunk, így komoly kihívást jelentett, hogy a kollégánkat minden nehézség ellenére alkalmazni tudjuk. Vásárlóinkkal a közösségi oldalakon keresztül tartottuk a kapcsolatot. Mivel sokan nem szívesen mozdultak, mozdulnak ki otthonról, ezért új lehetőségként Gyöngyösön és környékén, valamint Hatvanban és környékén ingyenes kiszállítást végzünk, illetve távolabbi településekre postázunk is. Előfordult, hogy a zárva tartás alatt, a házhozszállítással mentettünk meg egy menyasszonyt az esküvője előtt.

Változtatnunk kellett a termékskálán is, alkalmazkodva a vásárlói igényekhez. Sokkal kisebb volt az igény egy alkalmi harisnyanadrágra, mint például egy kényelmes köntösre. A közösségi oldalakon továbbra is folyamatosan bemutatjuk termékeinket, de sok törzsvásárlónk keres minket telefonon vagy üzenetben. Ezeket a kényelmi szolgáltatásokat továbbra is megtartjuk, így azokhoz is eljutnak termékeink, akik nem szívesen mozdulnak ki, vagy épp nincs idejük, módjuk eljönni hozzánk.

Dr. Holló Ervin ügyvezető, étterem-üzemeltető

Gyöngyösön két helyszínen is végzünk éttermi szolgáltatást. Az egyiket a Károly Róbert Campuson, a másikat a Hotel Opálban, ahol a covid járvány miatt hozott intézkedések hatására tavaly a szállodai tevékenység leállításával az étterem is bezárt. Majd a rendeletek változtatásával az üzleti célú szálláshely-szolgáltatás üzemelhetett, így a megszálló vendégek a szálloda éttermében fogyaszthattak, de külső vendégek fogadására továbbra sem volt lehetőség.

A Károly Róbert étterem pedig, mivel elsődlegesen a Károly Róbert Campus dolgozóinak, illetve hallgatóinak étkezési igényeit szolgálta ki, a felsőoktatás teljes leállásával, valamint a családi, céges és gálarendezvények betiltásával az étterem teljes bezárását jelentette volna. A teljes leállást azzal előztük meg, hogy erősítettük a külső kiszállítási tevékenységet, aktívabban jelen voltunk a közösségi médiában.

Kiemelt tartalmak