Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Lezárták a Rákóczi-turistaút egy szakaszát

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 16. 14:26

Jövő tavaszig nem használhatják a Mátrában kirándulók a Rákóczi-turistaút S- jelzésű útvonalát. A szakaszt a mátraházai Residence Hotel Ózon területén folyó építkezés miatt zárták le.

A körülbelül 350 méteres lezárt szakasz az S+ jelzésen kerülhető el a Rákóczi-forrás – S-/S+ kereszteződés – Sástó – Farkas-kút – Mátraháza-szanatórium – S+/S- elágazó érintésével.

A Rákóczi jelvényszerző túra a Mátrában két ellenőrző pontja – a Hanák Kolos-kilátónál és a Kecske-bércnél – az S+ kerülő úttal nem érhető el. Az útlezárás idején a teljesítés-értékeléskor e két ellenőrző pont hiányát tudomásul veszi a túrát szervező Kékes Turista Egyesület.

Azok, akik ennek ellenére is szeretnék teljessé tenni az igazolófüzetüket, a két ellenőrzőpontot az alábbi módon kereshetik fel. A Hanák Kolos-kilátóhoz eljuthatnak úgy is, ha a Rákóczi-forrástól tovább mennek az S sávon a kilátóig, de onnan vissza kell térni a forráshoz.

A Kecske-bérc megközelíthető úgy is, ha a mátraházai szanatóriumnál az S- jelzésen visszaindulunk déli irányba, innen 600 méterre lehet igazolni a Kecske-bércnél, majd vissza lehet térni a szanatóriumhoz.

A turistaút érintett szakasza várhatóan a szállodabővítés végéig, 2022 tavaszáig lesz lezárva.

Kiemelt tartalmak